Дороги, авіація та залізниця: Франція може розширити свою участь у "Великому будівництві"

6 жовтня 2021, 13:44
Інтерес французьких інвесторів обумовлений вже показаними результатами за 2 роки реалізації програми "велике будівництво".
Дороги, авіація та залізниця: Франція може розширити свою участь у

Україна потенційно може залучити додатковий 1 млрд євро інвестицій із Франції на нові проєкти, що реалізуються за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Серед перспективних напрямків - проєкти у галузі дорожнього будівництва, авіаційного виробництва і модернізації залізниці.

Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками конференції, присвяченої інвестиціям в інфраструктуру, що відбулася у Парижі.

"У 2021 році Україна і Франція підписали Рамкову угоду загальною вартістю 1,3 мільярди євро. Нові напрямки, які ми презентували цими днями, потенційно додадуть ще мільярд інвестицій", - написав Кубраков.

відео дня

Інтерес французьких інвесторів обумовлений вже показаними за 2 роки результатами реалізації програми "Велике будівництво".

Зокрема, Україна, за словами міністра, продемонструвала готовність і вміння швидко і якісно будувати дороги. Тому одним з перспективних проєктів, у якому можуть взяти участь компанії Франції, можливо, стане будівництво дороги Краковець - Львів - Броди - Рівне. Уже до кінця року має бути завершена розробка ТЕО. Наступного року очікується проведення конкурсу та початок будівництва.

Ще один проєкт, у якому вже бере участь французька консалтингова компанія Aerogestion, є створення Національного авіаперевізника. Проєкт нової авіакомпанії буде представлений до кінця цього року.

Співпраця в галузі авіації передбачається також між ДП "Антонов" і AirBus. Компанії можуть працювати спільно у вантажних перевезеннях і виробництві пожежних літаків.

Крім цього, для оновлення рухомого складу Укрзалізниці вже завершується робота над підписанням контракту з французькою компанією Alstom.

За словами міністра, французькі інвестори виявляють зацікавленість також проєктами в області телекомунікацій, виробництва електромобілів, літієвих батарей, водневого транспорту, а також готові брати участь у розвитку туристичної інфраструктури.

Нагадаємо, нещодавно Україна та швейцарська Stadler Rail AG підписали угоду, за якою для проєкту City Express, що входить до програми "Велике будівництво" Володимира Зеленського, швейцарська компанія поставить в Україну 30 поїздів для приміського сполучення. Ще 30 поїздів будуть збудовані в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти