"До кінця лютого 400 тисяч окупантів будуть в Україні": Жданов розповів про новий наступ РФ

20 лютого 2023, 04:15
Військовий експерт припускає, що десь у березні РФ вийде на пік своїх бойових можливостей.
Олег Жданов, ВСУ
Жданов розповів про новий наступ РФ / 28-а ОМБр імені Лицарів Зимового Походу, Главред

Країна-агресорка Росія відправили на війну проти України понад 300 тисяч російських загарбників. Наразі вони вже знаходяться на території нашої країни. До кінця лютого-початку березня в Україні вже буде 400 тисяч окупантів. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов під час стріму на своєму YouTube-каналі.

"Ми очікуємо, що до кінця лютого-початку березня 400 тисяч окупантів будуть в Україні. Але це все. Я казав, що там ще є близько 200 тисяч солдтатів-строковиків у ЗС РФ, але поки що їх сюди не женуть. Окрім того, ці строковики зараз тягнуть на собі все забезпечення російських військових частин: завантаження техніки, її супровід від місць зберігання до місць ремонту і т.д.", - розповів Жданов.

Як зазначив військовий експерт, все, що могли, росіяни вже зібрали. Водночас він визнав, що кількість ворожих атак на фронті дійсно може бути збільшена. Жданов припускає, що десь у березні РФ вийде на пік своїх бойових можливостей.

"Сьогоднішні 400 тисяч окупантів на нашій території кардинально відрізняються від тих 150 тисяч, які були влітку. Влітку було набагато важче воювати, бо це була регулярна армія. Сьогодні це мобілізовані і їхній рівень підготовки набагато нижчий. Поки що вони виграють лише своєю кількістю. Можливо Путін набере до середини літа ще 300 тисяч, якщо наважиться оголосити мобілізацію", - підсумував він.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 700 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Росія пішла в новий наступ на Україну

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти почали свій новий наступ в Україні. Український гарант підкреслив, що російські атаки вже відбуваються на декількох напрямках.

Президент наголосив, що українські військові зможуть чинити опір наступу Росії до тих пір, поки не з'явиться можливість контрнаступати. Але, в цей же час, Заходу необхідно надати більше військової допомоги.

Як зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, російські окупанти можуть знову піти в наступ на Харків і Куп'янськ. Українські захисники відстежують всі дії противника і в разі атаки окупантів готові до відповіді.

Голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш заявив, що до Авдіївки, Бахмута, Вугледара, Мар'їнки росіяни стягують додаткові сили. Кілька тижнів тому було сконцентровано близько 160 батальйонів – зараз вже 190. Це може свідчити про ймовірну підготовку нової атаки на річницю повномасштабного вторгнення, 24 лютого.

Дивіться відео ТСН – росіяни ведуть наступальні дії на 4-х напрямках

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти