Для саркофагу на ЧАЕС "Азовсталь" виготовила спеціальний вид сталі

26 квітня 2021, 10:07оновлено 26 квітня 2021, 10:58
65
Компанія поставила унікальну сталь для будівництва нового саркофагу.
Для саркофагу на ЧАЕС 'Азовсталь' виготовила спеціальний вид сталі
Роберто Ре

"Метінвест" поставив до Італії 13,3 тисячі тонн унікальної сталі для реалізації проекту з будівництва стометрової арки безпеки над 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС. Про це повідомив УНІАН керуючий директор Metinvest Europe Роберто Ре.

"У проекті висувалися особливі технічні вимоги до якості і хімічного складу сталі. Також сталь повинна була відповідати і європейським, і українським стандартам. Крім того, кожен лист проходив обов'язкову сертифікацію незалежними експертами", - сказав Ре.

За його словами, після того як італійська компанія Cimolai, яка проектувала і виготовляла сталеві конструкції, оголосила вимоги до матеріалів, стало ясно, що для проекту буде необхідна спеціальна сталь високої якості.

відео дня

"Ми відразу ж звернулися до наших колег на "Азовсталі" з проханням вивчити можливість забезпечити необхідні характеристики сталі. І як тільки нам це підтвердили, ми відразу ж зв'язалися з Cimolai і надали повну гарантію як якості сталі, так і якості готової продукції", - сказав Ре.

Сталеві заготовки для реалізації проекту були зроблені на Маріупольському металургійному комбінаті "Азовсталь", а потім по морю доставлені в Італію, де на заводі "Метінвесту" Trametal з них виготовили прокат. Після цього сталевий прокат проходив спеціальну термічну обробку, щоб забезпечити виконання всіх необхідних тестів.

Як зазначив Ре, проект досі є одним з найбільших, з яким працювала компанія.

Нагадаємо, 26 квітня 1986 року сталася аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Для ізоляції зруйнованого енергоблоку в листопаді 1986 року був побудований об'єкт "Укриття".

29 листопада 2016 року було завершено процес монтажу над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС нового саркофага. Арка знизила рівень гамма-випромінювання навколо станції в порівнянні з періодом до її встановлення в проектне положення в 10 разів. Вартість будівництва саркофага склала понад 1,5 млрд євро, а термін експлуатації - 100 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти