"Робимо українське": стиль архітектора Сергія Махна унікальний і впізнається по всьому світу

27 серпня 2021, 14:07
Художник Сергій Дахно мріє про те, щоб саме український стиль в архітектурі та дизайні досяг світового визнання.
'Робимо українське': стиль архітектора Сергія Махна унікальний і впізнається по всьому світу
Сергій Махно / скріншот

Унікальний архітектурний стиль, який поєднує в собі українську та японську культури, створений предметним вітчизняним дизайнером та архітектором Сергієм Махно, впізнають та відзначають у всьому світі.

Про свій творчий шлях Махно розказав в рамках проекту групи "Метінвест" - "Робимо українське", в якому компанія на честь свого п’ятнадцятиріччя розповідає про українців, які щодня роблять круті продукти для України та світу

Неповторні архітектурні і дизайнерські ідеї Сергія під брендом "Makhno" вже підкорили світ. Реалізовано близько 600 об'єктів у 21 країні. Інтер'єри для кафе та барів, ресторанів і житлових особняків. США, Бразилія, Італія, Британія, Франція – це далеко не повний список країн, де роботи Сергія отримали золото або призові місця на виставках і конкурсах.

"В нас близько 15 міжнародних премій, включаючи дві Red Dot, дизайн Property Awards, International Property Award, SBID, дизайн Bar&Restaurant. Ці всі премії отримали ми протягом останніх 10 років", - сказав Махно.

Махно захопив весь світ унікальним та на перший погляд не поєднуваним стилем, в якому змішав українську та японську культури. Японією архітектор захопився 10 років тому. Зокрема, філософією вабі-сабі, що в буквальному перекладі "скромна краса". Його стиль впізнають за кордоном, а сміливі рішення отримують десятки нагород.

Мрія митця – досягти світового визнання саме українського стилю в архітектурі і дизайні. Та найбільше досягнення Сергія – популяризація українського стилю у світі. Митець вірить, що скоро молодих професіоналів міжнародного рівня будуть вчити, що поряд зі скандинавським, японським та іншими стилями є особливий і неповторний - український стиль.

"Саме головне – це сучасний український стиль із елементами дизайну вабі-сабі або японської філософії. Ми цю історію несемо в світі. Ми показуємо український дизайн, українську архітектуру у всьому світі. Останні 15 проектів – це основний наш напрямок. Це український стиль, і ми робимо українське", - пояснив Махно.

Відео-сюжет, в якому Махно розповідає про свій творчий шлях, розміщений на ютуб-каналі "Робимо українське".

Як повідомляв УНІАН, група "Метінвест" запустила спеціальний відео-проект "Металева зірка", в якому українські зірки розповідають, який вигляд має процес виробництва сталі на гірничо-металургійних комбінатах.

До свого п'ятнадцятиріччя компанія запустила спеціальний сайт "Робимо українське".

Як повідомляється на сайті "Метінвесту", присвяченому 15-річчю компанії, металургійна галузь і гірнича справа є однією з ключових сфер економіки України. За останні 15 років компанія "Метінвест" заплатила 164 млрд грн податків і виробила 142 млн тонн сталі. Також компанія за цей час інвестувала 10 млрд дол. в роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн - у розвиток українських міст. Всього на підприємствах "Метінвесту" працюють близько 80 тисяч співробітників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти