Навіть те, що Путін досі живий, вже не стримує РФ від розпаду - Чорновіл

16 вересня 2022, 09:33оновлено 16 вересня 2022, 11:05
Екс-нардеп пояснив, що нападом на нашу країну Путін власноруч прискорив розпад Росії.
Володимир Путін, Тарас Чорновіл
Росія ще не втратила все – вона в процесі / скріншот

Нападом на Україну Володимир Путін прискорив розпад Росія. Зараз цей процес неминучий, але займе деякий час.

Політичний аналітик і колишній народний депутат України Тарас Чорновіл розповів в інтерв'ю Главреду, що Росія ще не втратила все - вона в процесі, а процес може тривати ще певний час.

Він підкреслив, що для нас це біда, тому що у нас гинуть люди в результаті цієї війни. Але іншого варіанту просто немає.

відео дня

"Звичайно, ми могли в попередні роки серйозно готуватися до війни, озброюватися і продемонструвати повну готовність. Напевно, тоді б Путін не напав, хоча це нависало б як загроза, але у нас би був певний стримуючий фактор. Загроза зберігалася б десятиліттями, поки всі ці механізми вже після смерті Путіна не стали б діяти автономно, самі. Але Росія розвалилася б все одно, тому що імперські механізми діють не вічно", - зазначив Чорновіл.

Екс-нардеп пояснив, що нападом на нашу країну Путін власноруч прискорив розпад Росії.

"Раніше був тільки шанс, була ймовірність, що Російська Федерація розпадеться після смерті Путіна, але так само була ймовірність, що цього не станеться. Це було 50/50. А зараз процес пішов, і навіть те, що Путін досі живий, вже не стримує РФ від цього розпаду. Таким чином, дезінтеграція РФ вже почалася, і вона вже проривається назовні і стає помітною", - підсумував Чорновіл.

Рані генерал-лейтенант запасу і колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко розповів, що захід не хоче, щоб Росія розпалася на невеликі держави. А причиною цього є ризик безконтрольного поширення ядерної зброї в разі розпаду РФ.

Раніше глава Фонду "Стоп Інформ терор Росії" Герман Обухов припустив, що в найближчі роки Росія може розпастися на"князівства". Російські регіони почнуть протестувати і відмовляться "годувати Москву". Підштовхнути РФ до розпаду можуть важкі наслідки, викликані економічними санкціями, які були введені проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти