Данілов пояснив, чи чекає Україна вторгнення РФ з боку Азова

26 грудня 2021, 15:22оновлено 26 грудня 2021, 22:08
Секретар РНБО полемізував з журналістом The Washington Post який розповів, що РФ може почати атаку на Україну з боку саме Азовського моря.
Російська армія
Російська армія / Reuters

Акваторія Азовського моря і його узбережжя, з точки зору можливого повномасштабного вторгнення Росії, є вкрай складним місцем для України. Таку думку в інтерв'ю The Washington Post висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Азов - дуже важке місце для нас", - каже чиновник.

Журналіст The Washington Post сказав, що РФ може почати атаку на Україну з боку саме Азовського моря. Його Берегова лінія має для Росії більшу економічну і стратегічну цінність, ніж східні райони України, які постраждали від війни.

відео дня

За словами Данілова, будь-якій спробі вторгнення через море Україна буде протидіяти за допомогою крилатих ракет наземного базування "Нептун". Очікується, каже секретар РНБО, що перший дивізіон цього ракетного комплексу стане на бойове чергування найближчим часом.


читайте такожРФ стягнула понад 100 тисяч військ до кордонів України: Данилов оцінив ймовірність наступу Москви

Нагадаємо, раніше американські видання The Washington Post і Politico повідомили про те, що Росія стягнула війська до кордонів України. В якості підтвердження своєї інформації журналісти продемонстрували супутникові знімки.

Діалог Байдена і Путіна відбувся 7 грудня. У Вашингтоні заявили, що господар Білого дому засудив концентрацію військ біля українських кордонів і підтримав Київ. При цьому він не обіцяв Москві гарантій щодо невступу України в НАТО і нерозширення Альянсу на схід.

Президент Зеленський підкреслив, що Україна не готова відмовитися від курсу на НАТО в обмін на зниження ескалації на кордоні з боку Росії. За його словами, Київ не вірить обіцянкам і гарантіям Москви.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти