Цинічно звинуватили ЗСУ: росіяни жорстоко обстріляли "виборчу дільницю" в Каховці

15 березня 2024, 17:59оновлено 15 березня, 18:52
266
Партизани "Атеш" попередили, що після такого "обстрілу" зазвичай російські загарбники проводять обшуки у місцевих.
Цинічно звинуватили ЗСУ: росіяни жорстоко обстріляли 'виборчу дільницю' в Каховці
У Каховці окупанти обстріляли будівлю / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, t.me/hueviyherson

Партизанський військовий рух українців та кримських татар "Атеш" повідомив, що у тимчасово окупованій Каховці Херсонської області російські загарбники обстріляли "виборчу дільницю". Пропагандисти звинуватили Сили оборони України у цьому ударі.

Партизани у Telegram повідомили, що такий обстріл стався, вочевидь, з метою провокації, про ймовірність чого кілька годин тому було попередження. Зокрема було зафіксовано скупчення російських військ у двох містах Херсонської області.

"Ми попереджали. У Каховці російські війська обстріляли виборчу дільницю", - йдеться в публікації "Атеш".

відео дня

У Силах спротиву уточнили, що такі дані вони отримали від свого агента із Росгвардії

Крім того, партизани попередили, що після такого "обстрілу" зазвичай російські загарбники проводять обшуки у місцевих, відповідно закликали людей бути обережними.

Разом з тим на російських пропагандистських медіа вже з'явилися заяви від представників інтервентів щодо обстрілу у Каховці, та твердження, що нібито це Збройні сили України завдали удару по "виборчій дільниці", на якій "переобирають" російського диктатора Володимира Путіна.

Зокрема, на кремлівських ресурсах вийшла публікація про те, що були удари по "виборчих дільницях" у місті Каховка та селі Брилівка, про що, як писало російське видання "РИА-Новости", розказав "виборчком" регіону, звинувативши у цьому українських військових. Також вказувалося, що у Брилівці "є постраждалі".

Рух "Атеш"

Атеш - військовий партизанський рух на тимчасово окупованих територіях України, а також на території Росії, створений українцями та кримськими татарами у вересні 2022 року внаслідок російського військового вторгнення, пише Вікіпедія.

Нагадаємо, що в ЗСУ розкрили деталі "феєричного провалу" ворога. Наталія Гуменюк зазначила, що росіяни намагались подати десант на правому березі Дніпра як "феєричну перемогу", однак були змушені відступити під тиском Сил оборони.

У ЗСУ назвали перевагу України на правобережжі Дніпра. Українські гармати розташовані на вищому рівні і тримають під вогневим контролем спроби підходу окупантів до берега, зазначила Наталія Гуменюк.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти