Чому над Києвом було по-дивному "гучно" під час останньої атаки - Киричевський

7 серпня 2024, 19:10
598
Ці звуки жодним чином не повʼязані з роботою F-16.
Чому над Києвом було по-дивному
Українські ЗРК можуть іноді видавати дуже гучні звуки під час збиття ракет / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, УНІАН, Фейсбук Івана Киричевського

Імовірно, нетипові звуки, які супроводжували збиття повітряних цілей РФ над Києвом у ніч проти 6 серпня, були повʼязані з використанням ворогом північнокорейської балістики, поділився думками в ефірі телемарафону військовий аналітик Defense Express Іван Киричевський.

Він наголосив, що схожі звуки можуть видавати й українські ЗРК, зокрема Patriot.

"Навіть Patriot може гудіти гучно. Плюс - північнокорейські балістичні ракети… Питання: з яким звуком вони розвалюються в повітрі? Як вже казали, були випадки, коли кілька таких ракет у польоті просто розвалилися. Ось північнокорейські друзі Кремля якось халатно виготовляють свої ракети", - висловився експерт.

відео дня

Водночас Киричевський додав, що жоден винищувач у світі не здатен збивати балістику. Тож навряд Україна застосовувала F-16 для таких цілей.

"Жоден винищувач у світі не здатен збивати балістику, а ось дозвукові ракети і безпілотники - цілком. Хто знає, якщо там раптом звучатимуть якісь дивні реактивні звуки у повітрі при збитті Шахедів - то, може, ми почуємо й F-16", - висловився Киричевський.

Хто такий Іван Киричевський

Іван Киричевський – журналіст, експерт Defense Express. Висвітлює теми українсько-російських відносин, ситуації у Білорусі, Польщі, Азербайджані, Вірменії та інших країнах.

Атака на Київ 6 серпня - головне

У ніч проти 6 серпня Росія атакувала Київ кількома балістичними ракетами з Півночі. Тоді серія потужних вибухів прогриміла над столицею за лічені хвилини після оголошення тривоги.

Протягом тієї ночі Повітряним силам вдалося знищити дві балістичні ракети ворога, керовані ракети Х-59 та 15 дронів типу "Shahed" у Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях.

За даними видання Defense Express, РФ застосувала проти України північнокорейську балістику. Одна з ракет просто розвалилася у повітрі і впала у межах населеного пункту Бровари Київської області. Інша ракета, трохи раніше, впала у лісі неподалік Білої Церкви.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти