За два роки УЗ в рамках "Великого будівництва" зміниться до невпізнання – міністр

10 листопада 2021, 14:17
Кубраков пояснив, що в цьому і в наступному році компанія отримає додаткові 14,3 млрд грн завдяки підвищенню тарифів на вантажні перевезення.
За два роки УЗ в рамках

Упродовж наступних двох років планується реалізувати масштабний план з оновлення та розвитку усіх аспектів роботи Укрзалізниці.

Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками форуму "Велике будівництво: нова залізниця".

"На два наступні роки ми маємо план дій для залізниці. Для його виконання є все необхідне – політична воля, фінансування, готовність УЗ та ринку. Рахуємо відсьогодні — за два роки ми вже не впізнаємо Укрзалізницю", - написав він.

відео дня

Кубраков пояснив, що цього і наступного року компанія отримає додаткові 14,3 млрд грн завдяки підвищенню тарифів на вантажні перевезення. Ці кошти будуть спрямовані на проєкти програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на залізниці.

"До 2024 року ми забезпечимо швидкісне сполучення між усіма обласними центрами України. Цього року розпочали з Черкас — наступні Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Миколаїв, Херсон та Маріуполь", - розповів голова Мінінфраструктури.

Для реалізації цього проєкту стартує масштабна електрифікація колій - до 2024 року буде електрифіковано щонайменше 500 км.

За два роки УЗ в рамках

У найближчі роки буде побудовано та оновлено 650 спальних вагонів, 20 дизельних поїздів, 80 сучасних електричок, 60 модернізованих поїздів, 12 потягів для "Інтерсіті" (10 нових і 2 відремонтовані Skoda).

За два роки УЗ в рамках

"І, звісно ж, Велике будівництво на Укрзалізниці неможливе без відродження масштабних інфраструктурних проєктів. Зараз вивчаємо можливість будівництва нової швидкісної залізничної лінії, яка зв’яже Київ та Варшаву", - сказав Кубраков.

У першому кварталі 2022 року очікуються результати попереднього техніко-економічного обґрунтування. Польська сторона вже висловила зацікавленість у новому маршруті.

Паралельно триває робота з інтеграції в єдину швидкісну мережу Чернівців та Маріуполя.

За два роки УЗ в рамках

Крім цього, зміни торкнулися і принципів управління Укрзалізницею.

"У серпні цього року розпочалася офіційна співпраця Укрзалізниця та DB Engineering & Consulting. До кінця року експерти Deutsche Bahn працюють над планом трансформації пасажирських перевезень УЗ, далі — ми плануємо передати пасажирську компанію в операційне управління німецькій команді", - наголосив Кубраков.

Нагадаємо, як раніше заявив Президент Володимир Зеленський, програма "Велике будівництво" працюватиме над створенням нової української залізниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти