Чим для українців ризикована робота за кордоном - відповідь експерта

8 вересня 2021, 13:51
83
Експерти вкотре наголошують: у роботі за кордоном завжди чимало ризиків, найсуттєвіший - неофіційне працевлаштування.
Чим для українців ризикована робота за кордоном - відповідь експерта
Фото ua.depositphotos.com

Нерідко українці за кордоном скаржаться на виснажливу працю, не надто високу зарплату та неможливість кар’єрного зростання.

Так, як йдеться у сюжеті "5 каналу", найбільша проблема - неофіційне працевлаштування. І найменша загроза у такій ситуації - невиплата грошей.

У роботодавця, в такому випадку, проблем не буде, а от неоформлені легально працівники можуть отримати великий штраф. Або навіть потрапити під депортацію, зазначив блогер Олександр Матвєєв.

"Якщо ви працюєте неофіційно, то всі халепи й клопоти ви берете на себе. І все що завгодно – від банальної застуди до COVID ви тепер вирішуєте за власний рахунок", – пояснила експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

Експерти вкотре наголошують: у роботі за кордоном завжди чимало ризиків.

"Яким добропорядним не була б посередником агенція, можлива ситуація, коли вони, наприклад, наймали людей на склади фірми "А" і все було добре. Але вони розширили пункт замовників і в них з’явилася організація "Б". І вони тепер наймають на організацію "Б", яка не є добропорядним працедавцем, але про це ще нікому невідомо", - наголосила Пашкіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти