Частина українців отримуватиме не менше 3 тисяч пенсії: чиновники пояснили, хто саме

6 листопада 2021, 14:05
Керівник Міністерства соцполітики Марина Лазебна підкреслила, що в 2021 році вперше були підвищені страхові пенсії для всіх без винятку пенсіонерів.
Гроші, пенсія
Частина українців отримуватиме не менше 3 тисяч пенсії / УНІАН

В уряді підрахували, що в результаті реалізації пенсійних цільових програм кількість українських пенсіонерів, які отримують пенсію від 3 до 4 тисяч гривень, за останні 1,5 роки зросла на 50%, а тих, чиї пенсії становлять від 4 тисяч до 5 тисяч гривень — на 40%. Про це в ході брифінгу заявила керівник Міністерства соцполітики Марина Лазебна.

При цьому вона підкреслила, що в 2021 році вперше були підвищені страхові пенсії для всіх без винятку пенсіонерів, тобто для 10,3 мільйона чоловік.

Наступного року, кажи Лазебна, підвищення продовжиться. Наприклад, з 1 березня відбудеться індексація пенсійних виплат — для всіх без винятку пенсіонерів за однаковими правилами.

відео дня

З 1 липня переглянуть мінімальні пенсії непрацюючим пенсіонерам у зв'язку зі встановленням нового прожиткового мінімуму (мінімальна пенсія зросте до 2027 гривень).

читайте такожПенсії в Україні зростуть: хто отримає доплати вже в листопаді

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що субсидії, пенсії та соціальні виплати можна буде оформити виключно через смартфон з мобільним додатком "Дія". Про це заявив керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Баник.

За його підрахунками, Нова фукція в "Діі" полегшить життя 1,4 мільйона осіб, які щорічно подають документи на субсидію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти