Мета РФ - захопити Луганщину: ми витримаємо, отримаємо зброю від Заходу і підемо в атаку - Гайдай

26 травня 2022, 19:56
У Луганській області вкрай важка ситуація - ЗСУ тримають оборону вже четвертий місяць, ворог без зупинки обстрілює регіон, сказав Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай
ЗСУ продовжують тримати оборону у Луганській області-Гайдай / Фото УНІАН, Суспільне

Росія намагається захопити всю Луганську область, щоб показати хоч якусь перемогу своєму суспільству. Ситуація вкрай важка, але сили оборони України захищають територію вже четвертий місяць. Українські війська витримають, дочекаються прибуття зброї від Заходу і підуть у контрнаступ. Про це заявив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

У своєму Telegram-каналі він розповів про те, що ситуація на Луганщині залишається складною. Четвертий місяць ЗСУ тримають оборону в умовах, коли ворог обстрілює території без зупинки. Кожен захисник регіону - герой, оборона потужна. Ворог ставить перед собою завдання захопити Луганську область, щоб показати своєму суспільству хоч якусь перемогу.

відео дня

читайте такожЗСУ звільнять південь України, як тільки накопичать сили, а війська РФ втратять атакуючий потенціал - Подоляк"Ситуація вкрай важка... Луганська область - досить невелика територія, навіть у співвідношенні з Донецькою областю... тому росіяни робитимуть максимальні спроби взяти її. Тому що в принципі, в теорії для них - це найлегший шлях дійти хоч до якоїсь проміжної перемоги... ми тримаємо цю орду четвертий місяць... ці всі пішли істерики - ось, все пропало, Донбас зливають і так далі, і тому подібне... Та ніхто нічого не зливає!"- зазначив Гайдай.

За його словами, українським військовим доводиться переходити на інші, більш укріплені позиції. Окупанти кинули всі свої сили на цей напрямок. Завдання у Луганській області вкрай важке.

"Зрозуміло, що наші потихеньку переходять на більш укріплені позиції. Місія вкрай важка у Луганській області. Тому що три місяці постійних атак, постійних обстрілів, і наразі всі сили росіян кинуті сюди... це колосальна важка історія, яка наразі відбувається", - пояснив чиновник.

Однак він стверджує, що сили оборони України дочекаються надходження потрібної кількості важких озброєнь від Заходу і підуть в контрнаступ.

"Тому потрібно дійсно зробити перегрупування, потрібно накопичити сили і засоби. Але вже добре озброєними цією модернізованою західною зброєю - тоді вже зупиняти ворога", - підкреслив Сергій Гайдай.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Війна Росії проти України

Збройні сили України на Донбасі ведуть важкі бої з військами Росії. У вмериканському Інституті вивчення війни припускають, що російські загарбники збираються взяти українські війська в оперативне оточення в районі Сєвєродонецька та Лисичанська, навколо Золотого на північний схід від Попасної та навколо Авдіївки.

Війська Росії 26 травня обстріляли Харків. Керівник Харківської обласної Військової адміністрації Олег Синьогубов заявив, що є поранені і загиблі люди. Мер міста Ігор Терехов закликав городян не залишати укриття.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Росія зосередила свої окупаційні війська в Донецькій та Луганській областях. Загарбники спробують вийти на адміністративні кордони регіону. За його словами, у ворога ще багато зброї, тому наступні декілька тижнів війни будуть дуже важкими.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти