Будуть "жести доброї волі": Світан розповів про масштабний відступ окупантів

12 грудня 2022, 18:36оновлено 12 грудня 2022, 19:47
1270
Російські військові можуть відступити в Запорізькій, Херсонській, а також Луганській областях.
Роман Світан, ЗСУ, війна в Україні
ЗСУ потужно просунутися вперед / колаж фото скріншот, 128-а окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Російські окупанти тікатимуть з Херсонської та Запорізької областей у бік Криму. Там можуть бути справжні "жести доброї волі". Про це в чаті на Главреді розповів військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

Експерт зазначив, що в цих регіонах окупанти не ведуть підготовку до оборони.

"Реальні оборонні укріплення та інженерні споруди росіяни починають будувати на вході в Крим: Чонгар, Арбатська Стрілка і Перекоп в районі Армянська – в цих місцях дійсно противник починає зводити рубежі оборони", - сказав Світан.

Також полковник переконаний, що росіяни не оборонятимуть північ Луганської області. Поки що там непомітно, що окупанти намагаються якось зміцнити свої позиції на лініях Сватове - Кремінна, Старобільськ – Щастя. Ці лінії, за словами Світана, не виглядають стабільними.

"Швидше за все, росіяни будуть зимувати на Донбасі в кордонах до 24 лютого, тобто відійдуть за Сіверський Донець у бік Луганська, спробують там зміцнитися і утримати Донецьку агломерацію", - додав експерт.

Він також зазначив, що ворог готуватиметься до виходу з Енергодару та Запорізької АЕС. Однак це є більше політичним рішенням, прийнятому під тиском МАГАТЕ на Росатом.

"Такого роду санкційний і політичний тиск змусить росіян вийти з Запорізької АЕС для того, щоб станція могла працювати в безпечному режимі", - сказав Світан.

Однак не варто очікувати, що це стане глобальним відходом окупантів з Енергодара.

Війна Росії проти України

Нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна поверне всі свої території, включаючи Крим і Донбас. За його словами, частину територій буде повернено військовим шляхом, а частину – дипломатичним. Водночас Кулеба зауважив, що наразі надто рано робити будь-які прогнози щодо того, які тимчасово окуповані регіони будуть повернуті завдяки злагодженим діям ЗСУ, а які – за столом переговорів.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прогнозує, що війна в Україні закінчиться наступного року. За його словами, про це свідчить "математика війни" і чіткі аналізи розвідки. Подоляк наголосив, що у влади є дуже ефективна аналітична структура.

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула прогнозує, що війна Росії проти України завершиться в березні 2023 року. За його словами, поріг міцності РФ нижчий, ніж був у СРСР. Експерт підкреслив, що Росія зараз не така сильна, адже не має великих статків і втратила в Україні набагато більше військ, ніж СРСР в Афганістані.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти