Боснія готова повернути Україні скандальну ікону з Луганська: названо умову

15 січня 2021, 11:47
Мілорад Додік зажадав від Києва доказів, що ікону в Україні дійсно шукали.
Ікона для Лаврова
Україна вимагає повернути ікону з окупованого Луганська / СРНА

Боснія і Герцеговина готова повернути Україні старовинну ікону з окупованого Луганська, яка раніше була подарована міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову.

Однак для того, щоби це сталося, є одна умова. Про це заявив сербський лідер Боснії Мілорад Додік, передає n1info.com.

Додік згадав про ікону в контексті необхідності судової реформи країні. Мовляв, люди будуть раді, якщо деякі посадові особи Республіки Сербської отримають "кілька років тюремного ув'язнення".

відео дня

"Приклад тому - ікона, про яку постійно говорять, хоча Україна її не шукає. Є заява Агентства з координації поліцейських органів Боснії, яке відповідає за співпрацю з Інтерполом, про те, що Інтерпол не має даних про пошуки ікони", - заявив Додік.

Він також додав, що не отримав від України відповіді про пошуки ікони.

"Якщо Україна доведе, що шукала ікону до того дня, коли я зустрічався з міністром Лавровим, я погоджуся передати її", - заявив Додік.

читайте такожЗМІ з'ясували, скільки коштує подарована Лаврову ікона з Луганська

Українська ікона для Лаврова - про що повідомлялося раніше:

  • У рамках візиту до Боснії і Герцеговини глава МЗС РФ Сергій Лавров отримав у подарунок 300-річну українську ікону. Подарунок вручив сербський представник Мілорад Додік.
  • Посольство України в Боснії і Герцеговині направило в МЗС країни ноту з проханням надати інформацію про старовинну українську ікону і з'ясувати, яким чином позолочена ікона з Луганська опинилася в країні.
  • Існує гіпотеза, що на окупованій території Донбасу воювали боснійські серби-добровольці. Імовірно, з їхньою допомогою старовинна українська ікона потрапила в Боснію і Герцеговину.
  • У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що РФ поверне ікону, подаровану в Сараєві главі МЗС Сергію Лаврову, для з'ясування її походження по лінії Інтерполу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти