"Великому будівництву" українського національного авіаперевізника допоможе Airbus – президент Зеленський

25 листопада 2021, 14:27оновлено 12 січня 2022, 12:28
6
Меморандум із французькою компанією Airbus вже підписано.
Президент Володимир Зеленський / УНИАН

Під час форуму "Велике будівництво: авіація і туризм" президент Володимир Зеленський оголосив про створення українського національного авіаперевізника і участь у цьому процесі європейської авіабудівної компанії Airbus. Проєкт буде реалізований у межах програми президента Зеленського "Велике будівництво".

"У рамках цієї програми ("Велике будівництво" ред.) ми робимо новий крок, потужний крок, про який ми говорили. Від обіцянок переходимо до практичної реалізації це наш національний авіаперевізник. Його створення буде розпочато офіційно вже сьогодні"", – цитує голову держави Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє Укрінформ, президент озвучив назву компанії – Ukrainian National Airlines – Українські національні авіалінії, скорочено – ЮНА, що, на його думку, є символічним.

відео дня

"Як наша держава з великою історією, але завжди енергійна, і юна, і об’єднана", – зазначив Володимир Зеленський.

Президент також зазначив, що мета створення національного авіаперевізника – не лише збільшення пасажиропотоку та прибутків, а й покращення іміджу та престижу країни. Економічну доцільність проєкту підтвердили французькі консультанти.

Держава, як зазначив Володимир Зеленський, готова інвестувати у повітряний флот, навантажувати вітчизняних виробників замовленнями та залучати до авіабудівництва світових лідерів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у лютому заявив про старт масштабного оновлення регіональних аеропортів за програми "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти