"Велике будівництво": за 5 років буде відкрито стільки ж мостів, як за всі роки Незалежності

26 квітня 2021, 11:57
119
Укравтодор планує запуск 150 об'єктів вже в цьому році.
'Велике будівництво': за 5 років буде відкрито стільки ж мостів, як за всі роки Незалежності

Аналітичний портал "Слово і діло" показав реальну картину зношеності українських мостів. Починаючи з 1980-х років їх ремонтували все рідше. Ситуація змінилася лише зі стартом програми Володимира Зеленського "Велике будівництво", розповів керівник Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

"81% всіх мостів в Україні побудували раніше 1980 року. Всього в Україні 16 346 мостів, які будували або ремонтували до 2019 року. І з кожним роком незалежності мостам приділяли все менше уваги", - констатує експерт.

Якщо у 80-х роках провели роботи на 1950 мостах, то в наступному десятилітті - тільки на 619, у 2000-2009 роках – на 337, а в 2010-2019 – на 314 мостах.

відео дня

"Ситуація почала налагоджуватися у 2020 році, коли Володимир Зеленський почав програму "Велике будівництво". Всього за один кризовий ковідний рік Укравтодор провів роботи на 158 мостах. З них 98 - це поточний середній ремонт, 43 - капітальний ремонт, а 17 мостів побудували і реконструювали", - перераховує Биков.

'Велике будівництво': за 5 років буде відкрито стільки ж мостів, як за всі роки Незалежності

До 2025 року Укравтодор планує зробити стільки ж мостів, скільки за всі попередні роки незалежності, з них 150 об'єктів вже в цьому році. Серед найбільш показових завершених проєктів - Маршинський міст через Прут, міст через Черемош у Розтоках, міст через Дніпро, міст через Тереблю в Закарпатті. Всі ці проєкти починали на початку нульових, але завершили завдяки "Великому будівництву".

"Найважливіша історія, як на мене, що будівництво мостів створює великі замовлення українській промисловості: мости будують з українського бетону і сталі, а у виробництві задіяні майже 20 000 осіб в різних сферах промисловості і мостового будівництва. Все це за п'ять років має збільшити зростання українського ВВП на 0,9%", - констатує Биков.

'Велике будівництво': за 5 років буде відкрито стільки ж мостів, як за всі роки Незалежності

Напередодні в Укравтодорі повідомили, що у неділю, 25 квітня, успішно завершився найскладніший етап будівництва Запорізьких мостів – там встановили першу секцію вантового мосту через Дніпро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти