"Велике будівництво" у Чорнобилі перетворює зону забуття на зону відродження - Кирило Тимошенко

22 квітня 2021, 11:51
115
Впродовж трьох років у Чорнобильській зоні мають бути відновлені основні траси.

Через 35 років після аварії на Чорнобильській АЕС тридцятикілометрова зона відчуження активно відроджується, і одним з яскравих символів цього відродження є відновлення внутрішньої мережі доріг, вважає заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко. Про це він сказав напередодні відкриття інтерактивної виставки "Чорнобиль. Подорож", присвяченої 35-й річниці Чорнобильської катастрофи.

"Чорнобиль сьогодні стає символом того, що життя завжди перемагає. Людство здатне відновлюватися, навіть після глобальних катастроф. Україна працює над тим, щоб ця територія стала не місцем забуття, а точкою розвитку", - сказав Тимошенко.

Сьогодні в Чорнобильській зоні впроваджуються новітні технології та відновлюється природа, а територія навколо ЧАЕС стала унікальним майданчиком для розміщення сонячних електростанцій.

відео дня

"Вважаю, що одним із символів розвитку території є нові дороги. Відтак цього року, у 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи, у зоні відчуження стартувала президентська програма "Велике будівництво", - додав Тимошенко.

Впродовж трьох років у Чорнобильській зоні мають бути відновлені основні траси, які забезпечать комфортний доступ до зони вченим, енергетикам, підприємцям і представникам природоохоронних організацій.

"Життя триває. Усе це – результат героїчних зусиль ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи", - сказав заступник голови ОП.

Мультимедійна виставка "Чорнобиль. Подорож" створена за ініціативи Офісу Президента і складається з семи смислових блоків, в яких представлені як архівні фотографії і відеоматеріали, так і роботи відомих художників, в тому числі Марії Примаченко. За допомогою технології VR відвідувачі зможуть побачити, як четвертий енергоблок накривали безпечним сучасним конфайнментом і як життя повертається в зону відчуження.

Виставка відкриється 26 квітня у павільйоні ВДНГ №1 за участі генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссе і президента України Володимира Зеленського. Для широкої аудиторії вхід буде доступний після зняття карантинних обмежень і буде безкоштовним, обіцяють організатори.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко заявив, що до кінця 2023 року в Україні планується повністю відновити мережу загальнодержавних доріг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти