"Велика термомодернізація" зменшить на 60% платіжки мешканців 6 тисяч будинків в Україні – Офіс президента

21 лютого 2022, 14:54

Реалізація планів на цей рік термомодернізувати 6 тисяч будинків в Україні скоротить витрати на опалення мешканцям цих будинків на 60%.

Про це повідомив під час виступу на Національному форумі "Безпечні та спроможні громади майбутнього" заступник керівника Офісу президента, координатор програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Кирило Тимошенко. Форум організований Апаратом РНБО України та Асоціацією малих міст України.

"На цей рік ми запланували 6 тисяч термомодернізованих будинків. Що це дасть? Фактично ми зменшуємо платіжки людей у цих 6 тисячах будинків на 60%. Ми зменшуємо споживання газу на 437 мільйонів кубометрів. Це проєкт, про який говорив кожен голова громади, кожен мер великого обласного міста. Це те, що нам потрібно. Нам потрібно відв'язатися від ціни на газ, від ціни на опалення і розуміти, що ми не просто витрачаємо кошти на газ чи опалення", — сказав Кирило Тимошенко.

відео дня

Він нагадав, що на початку опалювального сезону у межах діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад було підписано Меморандум про непідвищення ціни на опалення для населення.

"Звісно, це був виклик для бюджетів – як державного, так і для місцевих бюджетів. Але ми змогли вистояти, ми це зробили, населення не платить збільшену вартість за опалення. І я думаю, що тепер наше завдання – це йти до нового проєкту, який вже був анонсований тиждень тому президентом — це "Велика термомодернізація". Вона торкнеться кожної, я думаю, громади", — зазначив Тимошенко.

Заступник керівника ОП також розповів про плани програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на 2022 рік.

"Наші амбітні плани за програмою "Велике будівництво" на цей рік — це 5,5 тис. км доріг державного значення, це практично 1,5 тис. км доріг місцевих, це 282 освітні заклади (реконструйовані або побудовані), 68 медичних закладів, 339 спортивних об'єктів і 6848 спортивних майданчиків фактично по всій країні. Ми на цей рік запланували реконструкцію 25 обласних лікарень дорослих, 25 обласних дитячих лікарень. Ми фактично хочемо зробити з них такі дійсно медичні містечка, в якому кожен громадянин, якщо, не дай Боже, їхатиме туди, розумітиме, що там йому допоможуть", — повідомив він.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко також повідомив, що у рамках програми "Велике будівництво" цього року будуть реконструйовані аеропорти у Вінниці, Житомирі, Кривому Розі, Полтаві, Рівному та Чернівцях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти