"Велике будівництво" Зеленського зведе арени для Євробаскету у Києві та Львові: як вони виглядатимуть

19 січня 2022, 13:11

До кінця 2024 року в Україні планують побудувати спортивні арени у Києві на 15 800 глядачів та у Львові на 10 тисяч глядацьких місць. Київський спорткомплекс розміститься на лівому березі Дніпра поруч з Міжнародним виставковим центром.

Про це повідомляє Офіс президента України.

У разі здобуття Україною права проведення матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (Євробаскет-2025) арена у Львові зможе прийняти ігри групового етапу, а у Києві — фінал.

відео дня

"Будівництво спортивних арен, зокрема для проведення Євробаскету, є одним із флагманських проєктів у програмі президента України "Велике будівництво". І Володимир Зеленський постійно контролює ці питання, терміни спорудження об’єктів. Крім того, для реалізації цих проєктів у нас є прекрасна взаємодія центральної та місцевої влади", – зазначив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко під час зустрічі з представниками Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа), які прибули в Україну для оцінки її готовності приймати змагання.

Остаточне рішення щодо країни проведення Євробаскету-2025 має бути ухвалене 29 березня 2022 року в Мюнхені.

Керівник відділу змагань ФІБА Європа Любомир Мандич відзначив злагоджену роботу та високий рівень координації центральної й місцевої влади Україні у підготовці до Євробаскету.

"Зазвичай такими питаннями більше переймається місцева влада. А у вас ми бачимо, що політична підтримка йде до найвищого рівня. Це справляє сильне враження", – сказав він.

Нагадаємо, що станом на кінець минулого року в Україні в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" зробили, серед іншого, 193 стадіони та 25 басейнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти