"Велике будівництво" Зеленського створює у Житомирі нову "інфекційку" для дітей

12 листопада 2021, 11:57

У Житомирі за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" розпочалися роботи зі створення дитячого інфекційного відділення на базі обласного протитуберкульозного диспансеру. Раніше дитяча лікарня свого інфекційного відділення не мала, і пацієнтів вимушено розміщували у районній лікарні.

Про початок робіт повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Після закінчення реконструкції у новому відділенні зможуть розмістити 40 пацієнтів. З урахуванням збільшення кількості захворювань на коронавірус серед дітей створення інфекційного відділення набуває особливої ​​актуальності.

відео дня

"Ми поставили для себе складне завдання – впоратися з роботою якнайшвидше, адже ми розуміємо, що окрім "ковіду", маленькі жителі області стикаються і з іншими хворобами, які несуть небезпеку для них", - підкреслив керівник ОДА.

У відділенні проведуть повний комплекс відновлювальних робіт, включаючи утеплення фасадів, підвалів, горища, заміну покрівлі, віконних та дверних блоків, інженерних мереж та встановлення нової сантехніки.

Додатково в інфекційному відділенні за програмою "Велике будівництво" буде встановлено нове діагностичне обладнання та лікувальна апаратура.

У будівлі буде встановлено ліфт, пристосований для осіб із обмеженими фізичними можливостями. Тут також обладнають спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів та кисневий пункт.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що до кінця 2021 року за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершиться реконструкція та оснащення сучасним обладнанням 201 приймального відділення та 600 амбулаторій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти