"Велике будівництво" Зеленського створює Спецфонд для розвитку авіа та залізничної інфраструктури

25 листопада 2021, 18:42
На критично важливих для держави авіамаршрутах планують впровадити Public Service Obligation - механізм компенсації з бюджету частини вартості квитка.

Міністерство інфраструктури України опрацьовує нові механізми фінансування авіаційної та туристичної інфраструктури у рамках програми президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". Зокрема, планується створити Спецфонд для розвитку авіа та залізничної інфраструктури. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"За допомогою нього (Спецфонду) у найближчі роки плануємо залучити близько 16 млрд грн на розвиток аеропортів та залізниці", - зазначив Олександр Кубраков.

На критично важливих для держави авіамаршрутах планують впровадити Public Service Obligation - механізм компенсації з бюджету частини вартості квитка. PSO вже має успішні приклади на залізниці.

відео дня

За словами Олександра Кубракова, міністерство також досягло принципової згоди з авіакомпаніями щодо розвитку внутрішніх авіаперевезень. Наразі уряд опрацьовує зниження ставки ПДВ до 7% на операції з внутрішніх авіаперевезень.

Він додав, що туризм може і має бути бустером для економічного зростання. В рамках президентської програми планують залучити інвестиції для розвитку регіональних аеропортів та перетворення Борисполя у найбільший авіахаб Східної Європи.

"Вкладення у туристичну інфраструктуру мають один із найбільших мультиплікаторів та впливають на велику кількість суміжних галузей. Ми вже маємо такий досвід – бум туристів із Саудівської Аравії влітку цього року. 50 тис. нових туристів та 2,5 млрд гривень для економіки стали можливими завдяки запуску регулярного прямого авіасполучення та 4 млн гривень інвестиції у рекламну кампанію", - сказав міністр.

Олександр Кубраков додав, що наступного року на туристичну галузь вперше буде виділено понад 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, Мінінфраструктури підписало з Airbus Меморандум про співпрацю, що передбачає лізинг або купівлю 22 літаків для національного авіаперевізника, який створюється в Україні за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти