"Велике будівництво" Зеленського з'єднає Україну і Молдову найкоротшим транспортним коридором

30 серпня 2021, 13:57
Для будівництва нового мосту в районі населеного пункту Ямпіль у липні вже було визначено підрядника, зараз на об'єкті проводяться підготовчі роботи.

У Вінницькій області в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в 2021 році вже було відновлено 116 км дороги Р-08 Немирів - Ямпіль. На черзі - будівництво мосту через Дністер, який завершить формування найкоротшого транспортного коридору між Києвом і Кишиневом в обхід Придністров'я.

Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками візиту Президента України Володимира Зеленського до Республіки Молдова.

Наразі у Вінницькій області діє єдиний міст, розташований поблизу КПП "Могилів-Подільський - Отач". Для будівництва нового мосту в районі населеного пункту Ямпіль у липні вже було визначено підрядника, зараз на об'єкті проводяться підготовчі роботи. Фінансування будівництва мосту забезпечить Україна.

відео дня

Ще одним напрямком посилення транспортного сполучення між Україною і Молдовою стане відновлення залізничних маршрутів, які до 2019 року були одними з найбільш популярних міжнародних напрямків. Зокрема, вже відновлено сполучення між Одесою і Кишиневом.

За цим маршрутом, час у дорозі за яким становить близько 4-х годин, щодня вже курсують поїзди. Наступним напрямком, який мають відновити найближчим часом, буде сполучення між столицями, Києвом і Кишиневом.

Крім цього, президент України Володимир Зеленський і президент Республіки Молдова Майя Санду обговорили також посилення співпраці в авіасполученні, на морському і річковому транспорті.

Як раніше вже повідомлялося, Меморандум, підписаний на початку року президентами України Володимиром Зеленським та Республіки Молдова Майєю Санду, передбачає, що новий транспортний коридор стане найкоротшим маршрутом до країн Центральної та Південно-Східної Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти