"Велике будівництво" Зеленського відправило у минуле ямкові ремонти на трасах - Тимошенко

19 травня 2021, 10:37оновлено 1 вересня 2023, 17:01
201
Єдині правила "Укравтодору", застосовані у "Великому будівництві" президента Зеленського, нарешті дозволили відійти від практики ямкових ремонтів.
Кирило Тимошенко

Найбільшою зміною, що вплинула на реалізацію усієї програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", стало оновлення команди "Укравтодору", яке відбулося в минулому році. Про це в інтерв'ю журналу MINTRANS розповів заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"Оновлено понад 70% керівного складу в регіонах. На посади прийшли менеджери проєктів, які знають, як налагоджувати процеси, а не імітувати діяльність. У результаті Укравтодор торік уперше досяг позначки виконання річного плану на 100%", - сказав заступник голови ОП.

Він також розповів, що нова команда, задіяна у "Великому будівництві", сформувала єдині правила гри на ринку. У 2020 році дорожній ринок отримав нову Методологію закупівель, яка впровадила стандарти, прийняті в міжнародних фінансових організаціях. Крім ціни, береться до уваги надійність підрядника, його досвід і фінансові можливості.

відео дня

"Зараз ми бачимо, що практика включення до тендерних умов конкретних вимог під конкретних підрядників (наприклад, конкретної марки техніки) відходить у минуле", - зазначив Тимошенко.

Єдині правила "Укравтодору", застосовані у "Великому будівництві" президента Зеленського, нарешті дозволили відійти від практики ямкових ремонтів.

"Усі ж пам'ятають марсіанські пейзажі на дорогах, коли одна й та сама траса має вигляд клаптикової ковдри. Це тому, що її "різали" на шматочки, віддавали різним підрядникам, заплющуючи очі на реальні технічні можливості компаній. Так, це йде в минуле. "Велике будівництво" націлене на те, щоб траси ремонтувалися за маршрутним принципом - один раз, надовго і надійними виконавцями", - додав заступник голови ОП.

Раніше Кирило Тимошенко вже повідомляв, що в 2021 році в Україні в ході президентської програми "Велике будівництво" силами "Укравтодору" і місцевих адміністрацій планується оновити і побудувати 6500 км доріг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти