"Велике будівництво" Зеленського береться за розбудову кардіоцентру у Черкасах

12 січня 2022, 16:33
Медичні послуги кардіоцентру користуються попитом, заклад має потенціал, але для його розвитку бракує приміщень.

У Черкаському обласному кардіоцентрі упродовж двох років зведуть новий корпус серцево-судинної хірургії. Роботи стартують цьогоріч у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє у Facebook голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

"Практично немає родин, які б не зіштовхувалися із серцево-судинними захворюваннями. За статистикою, щодругий черкащанин 40+ має такі недуги. Вони – в топі причин смертей українців... Щодня у стінах нашого кардіоцентру борються за життя ось таких пацієнтів. Він, до речі, серед кращих в Україні", — зазначив очільник ОДА.

відео дня

Медичні послуги кардіоцентру, за словами Скічка, користуються попитом, заклад має потенціал, але для його розвитку бракує приміщень.

Новий корпус, який буде вдвічі більше за існуючий, дозволить втричі збільшити кількість операцій на відкритому серці та на 50% зменшити смертність від інфаркту міокарда.

"Зараз у нас є три операційні, з них дві – для надання допомоги під час інфарктів, проведення електрофізіологічних досліджень і проведення абляцій. І лише одна – для операцій на відкритому серці. Їх має бути мінімум три – це дозволить робити щодня дві планові операції і одну – ургентну, щоб надавати допомогу при екстрених патологіях", – наводить слова завідувача кардіохірургічного відділення Олега Журби пресслужба ОДА.

Нагадаємо, у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" станом на кінець минулого року зробили понад 200 приймальних відділень у лікарнях та понад 600 амбулаторій, а цьогоріч стартує оновлення 48 обласних лікарень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти