"Велике будівництво" зводить "з нуля" сьомий груповий будинок для сиріт на Дніпропетровщині

14 жовтня 2021, 14:31
У Вакуловому на Дніпропетровщині "з нуля" будують сучасний та затишний груповий будинок для дітей-сиріт.

В майбутньому тут зможуть оселитися 10 дітей від 3 до 18 років. Будинок для дітей-сиріт у Вакуловому став сьомим соціальним закладом такого типу, що будують на Дніпропетровщині в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Дніпропетровська ОДА.

"Втілюємо нові стандарти у вихованні сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. У різних куточках області зводимо малі групові будинки. Обстановка в оселях максимально наближена до домашньої. Аби малечі було комфортно і затишно", – наголосив очільник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Малий груповий будинок розмістять неподалік від школи, поряд із новою амбулаторією. Наразі підрядники облаштовують фундамент та готуються заливати бетоном котлован.

відео дня

За проєктом, це буде цегляна одноповерхівка з утепленими покрівлею і фасадом. Будинок для дітей-сиріт матиме затишну терасу. Всередині облаштують 5 спалень, у кожній житимуть по двоє дітей. А ігрову, вітальню, їдальню та кухню об’єднають у велику кімнату-студію.

Навколо будинку облаштують затишне подвір’я із клумбами та дитячим майданчиком для активних ігор.

"Така домівка дуже потрібна діткам, у яких немає сім’ї. Тут вони знайдуть нову родину. Зможуть приводити до себе друзів. У майбутньому їм буде легше адаптуватися в суспільстві", – зазначила місцева жителька Аліна Круглякова.

У рамках президентської програми "Велике будівництво" на Дніпропетровщині вже звели 6 малих групових будинків для дітей-сиріт: у Богданівці, Кам’янському, Петриківці, Покрові, Раївці, Солоному. Паралельно триває будівництво у Петрівці.

Нагадаємо, будівництво та відновлення об'єктів соціальної інфраструктури є одним з пріоритетів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти