"Велике будівництво": у Тернополі завершився ремонт об’їзної дороги

11 січня 2022, 16:11

У Тернополі завершилися роботи на об’їзній дорозі міста, яка є частиною найдовшої в Україні Дороги Єдності М-30 Стрий — Ізварине. Її відремонтували у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє Тернопільська ОДА.

Об’їзна дорога Тернополя повністю оновлена та доступна для проїзду транспорту.

відео дня

Раніше у місті також відкрили проїзд новою дворівневою транспортною розв’язкою в районі Гаївського шляхопроводу.

Дорожники влаштували шість смуг для руху автотранспорту, встановили зовнішнє освітлення, облаштували ділянки для пішоходів та розворотні майданчики.

"Завдяки зведенню нової дворівневої транспортної розв’язки та ремонту об’їзної дороги зменшилося навантаження та потік транспорту на дорогах, що ведуть з центральної частини Тернополя до вул. Гайової, з автовокзалу та інших вулиць. А оскільки М-30 — це ще й автомобільний шлях міжнародного значення, близько 70% транспорту проїжджає по ньому транзитом, цей проєкт з реконструкції дороги був надзвичайно важливим та масштабним, а обсяг виконаних робіт — колосальний", — йдеться у повідомленні ОДА.

Нагадаємо, що одночасно з реконструкцією наявної об’їзної для Тернополя у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" планується побудувати нову об’їзну дорогу — північно-східний обхід. Це буде траса І категорії з 4 смугами руху.

Новий обхід з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці та дві міжнародні траси М-19 Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече та М-30 Стрий — Ізварине. Плани передбачають також створення транспортної розв’язки у різних рівнях у Тернопільській області на М-19 (км 315+629) на її перетині з північно-східною ділянкою обходу м. Тернополя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти