"Велике будівництво": у національних природних парках створять інфраструктуру для туристів

26 листопада 2021, 12:08

У рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у 2022 році розпочнеться будівництво туристичної інфраструктури для Національних природних парків України. Наразі ДП "Україна туристична" готує до запуску низку пілотних проєктів.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в Україні через нестачу базової інфраструктури усе ще існує проблема доступу до туристичних магнітів, зокрема природних парків.

відео дня

"Наразі ми розпочали роботу над низкою пілотних проєктів зі створення нових національних природних парків. Це будуть комплексні заходи: від забезпечення парків найнеобхіднішим — паркінгами, транспортною інфраструктурою, місцями для відпочинку, локаціями для кемпінгу, розробкою маршрутів — до створення айдентики парків і запуску їх промокампаній", - зазначив міністр.

Наразі обговорюються пілотні проєкти національних природних парків: НПП "Святі Гори", НПП "Подільські Товтри", НПП "Карпатський", Карпатський біосферний заповідник, НПП "Голосіївський", НПП "Сколівські Бескиди" та НПП "Джарилгацький".

У межах проєкту планують розробити загальну систему навігації для туристичних магнітів та створити транспортну інфраструктуру до НПП, зокрема дороги, автобусні зупинки, вокзали, місця для паркінгу, тощо.

Задля комфорту туристів планують прокласти марковані маршрути, туристичні та зелені стежки, зокрема ті, що відповідають вимогам безбар’єрності. Також на території парків облаштують локації для ночівлі, відпочинку та харчування.

"Наша мета — створити для українців сучасні парки європейського рівня для комфортних подорожей та відпочинку", - наголосив Олександр Кубраков.

На системний розвиток туристичної галузі у 2022 році буде виділено понад 1,5 млрд грн. Кошти спрямують на розробку єдиної туристичної навігації, розвиток велотуризму, промоцію України як туристичної дестинації на міжнародному та внутрішньому ринку, запуск нових міжнародних авіарейсів.

Нагадаємо, цього року в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" створили 500 "активних" парків у багатьох громадах, де люди можуть безкоштовно займатися спортом, використовуючи відповідні відеоінструкції зіркових тренерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти