"Велике будівництво": урбан-парк на ВДНГ відкриють вже цього літа – Тимошенко

29 липня 2021, 17:51
Простір урбан-парку буде призначений насамперед для активних занять вуличними культурами.

У Києві менше ніж за місяць відкриють для відвідувачів сучасний урбан-парк на столичному ВДНГ. Він стане місцем, де кожен зможе безкоштовно і активно провести час, зайнятись спортом і зануритись у світ вуличних культур.

Подробиці розповів у Facebook заступник голови Офісу президента, координатор програми президента "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"У Києві на ВДНГ буде створений найбільший і найсучасніший спортивний кластер України. Уявіть собі масштаби: весь кластер займе 22 гектари території ВДНГ. Уже цьогоріч проєкт буде реалізовано на 11 гектарах", - розповів Тимошенко.

відео дня

Концепцію проєкту розробила команда із трансформації міських просторів Big City Lab разом з литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом. Створення парку відбувається за програмами президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" та "Здорова Україна" .

Згідно з проєктом, у новому кластері на ВДНГ з’являться бігові й велодоріжки із професійним покриттям, локації для занять TRX, кросфітом, йогою та фітнесом, зони із тренажерами для силових і кардіотренувань, столи для настільного тенісу, басейн із трампліном, баскетбольні й футбольні майданчики, скеледром, бетонний скейт-парк та багато іншого.

"Першою відкритою зоною майбутнього спортивного кластеру стане урбан-парк. Він почне приймати відвідувачів уже цього літа", - повідомив Тимошенко.

Простір урбан-парку буде призначений насамперед для активних занять вуличними культурами, проведення батлів і джемів, реалізації спортивних проєктів та медійних заходів. Весь парк буде безбар’єрним.

Важливою частиною простору стане Street Culture Hub, що об'єднає спільноту вуличних культур із різних міст України та відомих атлетів, артистів і різноманітні команди.

Нагадаємо, раніше Тимошенко анонсував відкриття по всій країні "активних парків" і майданчиків для занять спортом в рамках програм президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" і "Здорова Україна". Локації для 873 таких об’єктів вже заплановані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти