"Велике будівництво" стимулює економіку і створює робочі місця – експерт

12 серпня 2021, 12:34
В Україні масштабну інфраструктурну програму президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" запустили рік тому.
'Велике будівництво' стимулює економіку і створює робочі місця – експерт

Розвиток інфраструктури став світовим трендом. Масштабні інвестиції в інфраструктуру є стимулом для економіки держави і створюють робочі місця. Зокрема, програма Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", дала додатково 1,4-1,5% до національного ВВП в 2020 році й створила 200 тисяч робочих місць, повідомляє експерт Михайло Шнайдер.

Він нагадав, що у 2020 році МВФ радив урядам інвестувати саме в інфраструктуру для подолання економічних наслідків коронакризи.

"Адже ні для кого не секрет, що масштабні інвестиції в інфраструктуру є перевіреним засобом стимулювати зростання економіки, особливо для подолання криз", - говорить експерт.

відео дня

В Україні масштабну інфраструктурну програму президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" запустили рік тому. За цей час в рамках програми встигли побудувати 565 об'єктів, ще 959 знаходяться в стадії будівництва і реконструкції. У пріоритеті об'єкти соціальної інфраструктури: школи, дитячі садки, приймальні відділення в лікарнях, сільські амбулаторії, ЦНАПи, стадіони і дороги. У 2020-му році відремонтували 4500 км, в 2021-му планують відновити ще 6500 км.

"І це стало значною підтримкою економіки в коронакризовий рік", - заявляє експерт.

Схожим шляхом пішли і в США. Президент Джо Байден ініціював найбільш масштабну за останні десятиліття інфраструктурну програму, на реалізацію якої планують виділити понад 1 трлн доларів. Рішення вже підтримав Сенат, демократична і республіканська партії.

'Велике будівництво' стимулює економіку і створює робочі місця – експерт

Влада США розраховує, що програма дозволить створити більше робочих місць з гідною оплатою. "Можна тільки вітати рішення сенату дати зелене світло "Великому будівництву"", - додав Шнайдер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти