"Велике будівництво" розширить аеромедичну евакуацію пацієнтів на всі регіони – міністр

18 листопада 2021, 12:13
37
Будуть реконструйовані і оснащені сучасним медичним обладнанням 48 лікарень – по одній дорослій і одній дитячій в кожному регіоні.

Наступного року в ході реконструкції та модернізації обласних лікарень, що заплановані у межах програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", буде також збудовано 29 вертолітних майданчиків для аеромедичної евакуації. Це дозволить програму, що тестується сьогодні у Київській та Львівській областях, поширити на всю Україну.

Про це під час MINTRANS Forum 2021 повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Загалом, за його даними, буде реконструйовано та оснащено сучасним медичним обладнанням 48 лікарень – по одній дорослій та одній дитячій у кожному регіоні.

відео дня

"А це 45 операційних блоків, 24 відділення екстреної медичної допомоги та 29 вертолітних майданчиків", - уточнив Ляшко.

Цього року під час пілотного тестування програми аеромедичної евакуації медики здійснили вже 60 вильотів для надання екстреної допомоги. У жовтні гелікоптери медичної допомоги вилітали за пацієнтами 35 разів.

Ляшко також повідомив про поступове завершення реконструкції приймальних відділень, що проходить у межах "Великого будівництва".

"Близько 2 млн пацієнтів щороку зможуть відчути результат оновлення приймальних відділень. Саме такий потік пацієнтів у 201 приймальному відділенні, які увійшли до Великого будівництва", - повідомив міністр.

До заслуг "Великого будівництва", за його словами, належить також оновлення автопарку екстреної медичної допомоги. У 2021 році вже було закуплено 622 автомобілі та додатково виділено 150 млн гривень для продовження закупівель машин швидкої допомоги.

Крім цього, у межах "Великого будівництва" триває оновлення сільських амбулаторій. Наразі у програмі беруть участь 607 амбулаторій в усіх областях.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося про те, що в Краматорську Донецької області за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" триває будівництво нової багатопрофільної обласної лікарні, яка обслуговуватиме 2,5 млн мешканців східних областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти