"Велике будівництво": раритетні вантажівки вагою 500 тонн випробували нову об’їзну Дніпра

17 грудня 2021, 17:38

Під Дніпром відкрили рух Південним обходом - першою об’їзною дорогою міста. Нову дорогу, яку збудували "з нуля" в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", випробували раритетні вантажівки 30-70-х років ХХ століття та сучасні фури "Ford" загальною вагою понад 500 тонн. Про це повідомила Дніпропетровська ОДА.

"Сьогодні знакова для регіону подія. Відкриваємо об’їзну, яка розвантажить обласний центр від транзиту", – розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Беспальчук.

Новозбудована 7-кілометрова магістраль 1-ї категорії з’єднала запорізьку трасу Н-08 з Південним мостом Дніпра. Траса має по дві смуги у кожен бік зі спеціальною "пластиковою" розміткою, що світиться вночі.

відео дня

Загалом Південний обхід отримав 7 шарів дорожнього одягу з геомембранами для захисту від ґрунтових вод на окремих ділянках. Очікується, що покриття витримуватиме навантаження до 20 тис. машин на добу.

Вантажівки випробували нову дворівневу транспортну розв’язку на перетині об’їзної з вулицею Аеропортівською, що розділяє два потоки транспорту: транзиту і місцевих автівок.

"Це унікальні експонати нашої колекції: ГАЗ, ЗІС, ЗІЛ, КАВЗ. Саме вони "будували" перші автошляхи Дніпропетровщини", – розповів директор технічного музею "Машини Часу" Михайло Прудніков.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" з 2019 року відремонтували та побудували 13 тисяч км доріг, а також 560 мостів та мостових переходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти