"Велике будівництво" наблизило дорожню галузь до міжнародних стандартів – МІУ

2 листопада 2021, 19:51оновлено 2 листопада 2021, 21:12

Завдяки реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" дорожній ринок України почав стрімко розвиватись, інвестувати в обладнання та людей. Про це розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков на міжнародному конгресі "Дороги майбутнього".

За словами міністра, зі стартом президентської програми вдалося створити 100 000 нових робочих місць для дорожників, мостобудівників, інженерів, забезпечивши їх гідною зарплатою. Кубраков прогнозує, що вже до 2024 року вітчизняні компанії зможуть вийти на міжнародні інфраструктурні ринки.

"У 2020 році, завдяки спільним зусиллям профспілки та дорожніх компаній, нам вдалося підвищити мінімальну зарплату дорожників та зафіксувати її в галузевій угоді. Наразі вона становить майже 11 тис. грн. Нагадаю, що це вдвічі вище за мінімальну зарплату по Україні", - зазначив міністр інфраструктури.

відео дня

Паралельно держава працює над прийняттям нових норм і законів, які мають забезпечити сталість результатів у майбутні роки. Зокрема, йдеться про законопроєкт № 2234, що є основним у реформі ДАБІ.

"З наступного року запрацюють нові державні стандарти, які підвищать вимоги до дорожнього будівництва – зокрема, у нових проєктах ми нарешті відмовляємося від поточного середнього ремонту. Завдяки тому, що реформа ДАБІ вже втілюється, дорожники не матимуть проблем у проходженні усіх процедур за вимогами капітального ремонту", - підкреслив Олександр Кубраков.

Для боротьби з корупційними ризиками була створена нова структура – ДІАМ, а весь процес подачі та отримання документів оцифрований. Далі у планах - прийняття законопроєкту №5655 для повної автоматизації процесів.

"Значний прогрес маємо із сертифікацією Укравтодору за міжнародними стандартами закупівель і попередження корупції. В рамках спільного з ЄБРР проєкту Укравтодор стане першою державною інституцією, яка буде сертифікована за міжнародною системою CIPS", - додав міністр інфраструктури.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що у 2021 році в рамках програми "Велике будівництво" по всій Україні планують відремонтувати та реконструювати 6,5 тисяч кілометрів доріг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти