"Велике будівництво": по всій Україні відремонтовано сотні кілометрів туристичних маршрутів

5 січня 2022, 13:23
68
Відремонтовані дороги підштовхнули українців більше подорожувати всередині країни.

У межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за два останні роки по всіх куточках України відремонтували сотні кілометрів туристичних маршрутів, повідомляє Укравтодор.

"Одним з векторів руху "Великого будівництва" є покращення доріг державного значення, що ведуть до найцікавіших та відомих туристичних принад. Попри виклики пандемії, відремонтовані дороги підштовхнули українців більше подорожувати всередині країни", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на півдні відремонтували основні туристичні напрямки до Чорного та Азовського морів. Йдеться про більше 50 км доріг за маршрутами Кароліно-Бугаз – Грибівка – Санжійка, Приморське – Затока на Одещині.

відео дня

На Миколаївщині туристи з комфортом можуть дістатись курортного містечка Очаків та Чорноморської коси новенькою трасою Т-15-13 Нечаяне – Очаків, яку влітку оновили по всій протяжності. А на Херсонщині завершили перший за часи незалежності капітальний ремонт під’їзду до заповідника Асканія-Нова на трасі Р-47.

Вздовж Азовського узбережжя 2021 року відремонтували всю дорогу до Бердянська Н-30 Василівка – Бердянськ, протяжністю 119 км та оновили 42 км дороги до курортного селища Кирилівка Т-08-20 Якимівка – Кирилівка.

Не забули про дорогу до Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди на Харківщині. 2022 року на планують відкрити повністю відновлену дорогу до Шевченківського національного заповідника та Національного природного парку "Святі гори" на Донеччині.

На Волині частково оновили мережу доріг до найвідомішого туристичного "магніту" регіону - озер на території Шацького національного природного парку. Зокрема, маршрут Піща – Любомль (45,5 км), дорогу до озера Світязь (22,5 км) та шлях до урочища "Гряда" (5,6 км).

На Хмельниччині майже повністю відновили автодорогу Н-03 в напрямку від Хмельницького до Кам'янця-Подільського та розпочали ремонт дороги Т-23-17 Кам’янець-Подільський — Стара Ушиця, яка веде до Бакоти.

На західній Україні тепер з комфортом можна дістатись до Національного природного парку Синевир та Букових пралісів, які є Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО. Також – до географічного центру Європи, села Ділове на Рахівщині, міста Трускавець і смт Східниця. Триває ремонт Малого карпатського кола.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що за два роки ініційованої ним програми "Велике будівництво" в Україні загалом було відновлено близько 14 тисяч кілометрів доріг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти