"Велике будівництво": плавкран "Захарій" відновлює роботу на Запорізьких мостах

24 червня 2021, 13:56
В даний момент за допомогою "Захарія" відбувається монтаж другої секції прогонової будови на вантовому мосту.

До Запоріжжя повернувся після ремонту на Херсонському судноремонтному заводі плавучий кран LK-800 "Захарій". Кран знаходиться у робочому стані і вже задіяний в роботах зі зведення мостів через Дніпро в рамках "Великого будівництва" Президента Володимира Зеленскього, повідомила Запорізька ОДА.

В даний момент за допомогою "Захарія" відбуваєтсья монтаж другої секції прогонової будови на вантовому мості (споруді №10). Першу секцію вже було встановлено у квітні, необхідно завершити монтаж ще п’яти таких секцій верхової частини мосту, а також шостої — на низовій частині.

Нагадаємо, кран LK-800 пошкодив дно о підводну скелю 6 травня під час виконання робіт на будівництві мостів через Дніпро у Запоріжжі. Під час ремонту крану роботи не припинялися: шість секцій, які знаходяться на станції у Кривій бухті на верховому боці, були укріплені та готові до монтажу. Крім цього, велися роботи на іншому об’єкті – балковому мосту.

відео дня

Раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко заявив, що зведення Запорізьких мостів через Дніпро триває безпрецедентними для України темпами. Проїзд верховою частиною балкового мосту був відкритий у грудні минулого року, а цього року планується відкрити і низову частину шляхопроводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти