"Велике будівництво" відремонтує трасу М-14 між Одесою, Миколаєвом та Херсоном

28 грудня 2021, 13:44
95
За наступні два роки планується оновити дорогу М-14, з'єднавши якісним автомобільним сполученням три ключові обласні центри.

5 098 км державних доріг та 250 штучних споруд було оновлено в Україні за 2021 рік. За наявності фінансування можливо оновити ще 15 тис. км доріг загального користування до кінця 2024 року

Про це повідомляє у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Ми довели українцям, що держава здатна дотримуватись обіцянок. Що державні кошти можуть витрачатися ефективно. А головне, що ми всі зрозуміли – багато років чиновники нас просто обманювали. Будувати в Україні масштабно, швидко, а головне — якісно — можливо", — написав міністр.

відео дня

Середня вартість 1 км дороги, за словами Кубракова, майже не змінилась з 2020 року і становить 20,7 млн грн.

Якщо за період з 2009 по 2019 роки було оновлено й збудовано 10 603 км державних і місцевих доріг, то за останні два роки — 13 860 км.

На найвідомішому довгобуді країни – Запорізьких мостах – вже завершили на верховій частині вантового мосту монтаж усіх 48 вант, а також опускання прогонової будови до проєктного положення. Вже за кілька тижнів мешканці Запоріжжя зможуть нарешті проїхатись з острова Хортиця до центру міста новим вантовим мостом.

Найдовша дорога країни "Дорога Єдності" Стрий – Ізварине цього року оновлена на 97%.

116 км дороги Немирів – Ямпіль оновлено за рекордні 90 днів. Саме цей маршрут стане основним у подорожі між столицями України та Молдови. Розпочато також будівництво Ямпільського мосту через річку Дністер.

У грудні цього року розпочався міжнародний конкурсний відбір компанії, яка будуватиме першу ділянку обходу Києва.

На будівництві Кременчуцького мосту роботи на вже розпочато, що незабаром дозволить створити альтернативу для Крюківського мосту.

За наступні два роки планується оновити дорогу М-14, з’єднавши якісним автомобільним сполученням три ключові обласні центри: Одесу, Миколаїв та Херсон.

Міністр також нагадав, що Укравтодор цього року вперше вийшов на міжнародний ринок капіталу, досягнувши рекордно низької для України відсоткової ставки у доларах США, і цю успішну практику МІУ продовжуватиме.

Нагадаємо, у Херсоні за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершується реконструкція аеропорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти