"Велике будівництво" відкрило рух бетонним обходом Решетилівки на трасі Н-31

13 січня 2022, 16:57

У Полтавській області на новій трасі Н-31 практично повністю готовий обхід міста Решетилівка, виконаний із бетону. Рух транспорту обходом вже відкритий.

Укравтодор у Facebook показав, як виглядає ця ділянка траси, що будується "з нуля" за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Обхід Решетилівки має протяжність 14 км. Рух ним відкрито вже практично на всій довжині. У 2022 році підрядник повністю завершить будівництво цієї ділянки.

відео дня

Загалом нова траса Н-31 Дніпро-Решетилівка матиме у довжину в межах Полтавської області 79,4 км. Ще 59 км будуються у Дніпропетровській області. Нова дорога проходить вдалині від населених пунктів і стане першим українським хайвеєм, який скоротить час у дорозі з Дніпра до Києва з 7 до 5 годин.

Полтавська ділянка траси буде повністю бетонною. Одночасно з прокладанням дороги будуються також мости, шляхопроводи та пішохідні переходи. У Полтавській області на трасі буде побудовано 3 обходи населених пунктів.

Обхід Решетилівки є дорогою І б категорії з 4 смугами руху та шириною 23 метри.

Товщина дорожнього покриття із трьох шарів цементобетону становить 76 см.

Для його укладання підрядник попередньо влаштував основу з бутового каменю замість непридатних ґрунтів, а також стабілізував її за допомогою геоматрацу з кількох шарів щебню та георешітки.

Нагадаємо, в межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні за два роки було збудовано та відновлено вже понад 14 000 км доріг (понад 40% усієї основної дорожньої мережі).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти