"Велике будівництво" облаштувало на Яблунецькому перевалі оглядовий майданчик, з якого видно Говерлу і Петрос

17 лютого 2022, 13:41

На Яблунецькому перевалі у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" облаштували оглядовий майданчик, з якого у хорошу погоду видно частину Свидовецького масиву та гору Близницю, а також гірські вершини Говерли та Петроса. Про це у Facebook повідомила Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.

"Мандрівка Яблунецьким перевалом – це суцільний захват від запаморочливих краєвидів. Він знаходиться на висоті 931 м над рівнем моря. Його ще називають Татарським перевалом та Беркутом. Межує із Рахівським (Закарпаття) та Надвірнянським (Івано-Франківщина) районами", - розповіли в закарпатській САД.

Облаштування оглядового майданчика відбулося у межах ремонту за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" національної автодороги Н-09 Мукачево-Рахів-Івано-Франківськ-Львів. Вона одна із найбільш мальовничих в Україні. Траса також веде до найвисокогірнішого курорту України - Драгобрату.

відео дня

"Це флагманський маршрут Західної України, що сполучає три області – Закарпатську, Львівську та Івано-Франківську", - зауважили у відомстві.

Загальна протяжність траси Н-09 на Закарпатті – 208 км. За два роки президентської програми дорожники відремонтували уже 206 км і закінчать роботи цьогоріч.

"Мандруйте Україною! Мандруйте Закарпаттям! Дороги до високогірних курортів найзахіднішої області України щороку стають все комфортнішими та доступнішими", - наголосили у САД Закарпатської області.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у 2022 році планується оновити чи побудувати 5,5 тис. км доріг державного значення та понад 1,4 тис. км автошляхів місцевого значення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти