"Велике будівництво" оновить інфраструктуру для формату перевезень "море-залізниця"

29 вересня 2021, 13:52
У вівторок, 28 вересня, до Китаю вирушив перший в історії України контейнерний поїзд з експортним вантажем.

Залізнична та портова інфраструктура Україна гостро потребує модернізації, адже зараз країна фактично не може повною мірою використовувати фактор географічного розташування. Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає пресслужба Укрзалізниці.

"Нам важливо інтегруватися у світову систему мультимодальних перевезень, яка розширюється швидкими темпами та визначає сучасну логістику. Так, наприклад, в ЄС доля контейнерних перевезень – близько 45%. В Україні ми говоримо лише про 2,5%", - розповів Кубраков.

Саме тому Програма Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" розпочинає оновлення інфраструктури, необхідної для розвитку логістичної галузі, додав міністр.

відео дня

"Україна не може ігнорувати попит і потенціал мультимодальних перевезень, зокрема з азійськими країнами – тому оновлення та розбудова інфраструктури для формату "море-залізниця" буде одним із основних завдань "Великого будівництва" у найближчі роки", - зазначив він.

Як розповіли в Укрзалізниці, у вівторок, 28 вересня, до Китаю вирушив перший в історії України контейнерний поїзд з експортним вантажем. У складі поїзда 43 контейнери з пиломатеріалами. На своєму шляху до міста Сіань поїзд подолає майже 10 тисяч кілометрів через територію 4-х країн, провівши в дорозі 18 діб.

"У середині вересня ми прийняли з Китаю 50-й контейнерний поїзд з імпортним вантажем. Сьогодні відправляємо перший контейнерний поїзд вже з українським вантажем до Китаю. Плануємо, що такі поїзди стануть регулярними", — розповів Олександр Камишін, в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця".

Нагадаємо, раніше у присутності Президента Володимира Зеленського Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця уклали меморандум зі швейцарською компанією Stadler. В рамках угоди планується залучити до 500 мільйонів євро на розвиток сектору залізничного транспорту в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти