"Велике будівництво" нової дороги до Одеського порту відбувається у режимі nonstop

4 лютого 2022, 15:42
Підрядна організація, яка прокладає нову дорогу до Одеського морського порту, працює на об’єкті у режимі nonstop.

Дорога буде державною та безкоштовною і стане альтернативою наявної дороги, що пролягає через територію приватної компанії.

Про це повідомляє Укравтодор.

Дорога до порту створюється в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Вона буде зроблена з цементобетону, матиме протяжність 5,3 км і з’єднає порт зі шляхом М-28 Одеса — Южний.

відео дня

Наразі на будмайданчику проводиться влаштування дорожньої основи та зводяться КПП і естакада.

"На під’їзді до КПП дорогу в порт буде розширено з 2 смуг руху до 6, щоб створити умови для швидкої перевірки та пропуску вантажівок на митниці. На ділянці КПП вже влаштовано два шари піску для підсилення ґрунтів, два шари щебенево-піщаної суміші, геотекстиль typar sf 40 для укріплення основи. Наступний етап робіт — влаштування двох шарів бутового каменю та цементобетонного покриття", — йдеться у повідомленні Укравтодору.

На основному проїзді підрядна організація влаштовує основу дороги із піску та укріплює її геотекстилем, а на майбутній естакаді монтує каркас ригелів та влаштовує бурові стовпи.

Проєктом передбачені TIR-майданчики для відстою великовагового автотранспорту на 300 авто, два майданчики Зважування-в-русі (WiM) та 546-метрова естакада, що приєднається до вже наявної естакади АМПУ.

Раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко зазначав, що зараз дістатися Одеського порту вантажівки можуть лише вулицями міста або платно через територію приватного підприємства. Нова дорога вирішить ці проблеми.

#великебудівництво, #програмазеленського, #будівництводоріг, #одеськийпорт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти