"Велике будівництво": на Закарпатті встановили одну з найдовших підпірних стінок

1 липня 2021, 15:06
Роботи зі встановлення конструкції вже наближаються до завершення.

У рамках ремонту траси Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів, який здійснюється за програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", завершують будівництво однієї з найдовших на Закарпатті підпірних стінок. Про це повідомила Facebook-сторінка Укравтодору.

Роботи зі встановлення конструкції вже наближаються до завершення. Стінку, що захищає дорожнє полотно від можливих зсувів ґрунту, влаштовують на ділянці траси між селами Луг та Ділове, яка проходить територією Кузійського заповідника.

Запланована довжина конструкції – 826 метрів, з них збудовано уже 720. Очікується, що підпірна стінка не лише захистить дорогу від зсувів, а й дозволить розширити полотно, зокрема на км 143+074 – км 143+900.

відео дня

Усього вздовж маршруту Н-09 вже влаштовано понад два кілометри підпірних стінок, серед них - найдовша низова стінка в Україні довжиною 1,6 км і висотою 4-5 м.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко заявив, що цього року за президентською програмою планується зробити 6500 км та 245 штучних споруд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти