"Велике будівництво": на вантовому мосту у Запоріжжі поклали асфальт

11 січня 2022, 17:11

На верховій частині нового вантового мосту через Дніпро у Запоріжжі завершилося влаштування тимчасового дорожнього покриття та нанесення розмітки. Роботи стартували ввечері 10 січня і продовжувалися до ранку, повідомила Facebook-сторінка Служби автодоріг Запорізької області.

"Заради того, щоб якомога скоріше відкрити рух верховою частиною вантового мосту, було вирішено влаштувати тимчасове дорожнє покриття. Для влаштування асфальтобетону нинішні погодні умови сприятливі", - йдеться у повідомленні.

Тимчасовий асфальт замінять на гусасфальт, попередньо обробивши плиту проїзду гідроізоляційним шаром, після настання теплої та сухої погоди.

відео дня

В даний момент міст під навантаженням асфальту перевіряють геодезисти. Паралельно продовжуються роботи з монтажу декоративного архітектурного освітлення.

"Вже незабаром вантовим мостом поїдуть перші автівки, й жителі міста відчують полегшення під час руху мостами в години пік", - зазначили в Облавтодорі.

Вантовий міст через Дніпро – частина інженерного ансамблю Запорізьких мостів, які зводять в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Нова магістраль у Запоріжжі матиме протяжність 9,1 км, включаючи шість розв’язок, 26 штучних споруд та чотири позакласних мости.

Як раніше повідомив Президент Володимир Зеленський, в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" ремонтні та будівельні роботи завершилися на 560 мостах по всій Україні. За наступні два роки планується охопити ще 810 мостів і мостових переходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти