"Велике будівництво": на трасі М-30 біля Кропивницького відкривається для проїзду 150-метровий шляхопровід

13 грудня 2021, 17:04
104
До відновлення шляхопровід знаходився в обмеженому працездатному стані.
'Велике будівництво': на трасі М-30 біля Кропивницького відкривається для проїзду 150-метровий шляхопровід

На Кіровоградщині поблизу м. Кропивницький готуються відкрити рух транспорту на шляхопроводі, що входить до складу траси М-30 Стрий – Ізварине. Штучну споруду протяжністю 149,5 м капітально ремонтують в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Кіровоградська ОДА.

"З 17 грудня 2021 року з 10:00 на шляхопроводі дороги державного значення М-30 Стрий – Ізварине (км 708+186) відкриється рух транспорту", - йдеться у повідомленні обласної адміністрації.

До відновлення шляхопровід перебував в обмежено працездатному стані. У липні цього року на ньому закрили рух транспорту та розпочали ремонтні роботи, які триватимуть і після відкриття руху.

відео дня

"Аби дати прямий проїзд транспорту, тимчасово влаштовуються старе перильне огородження та частково на під’їздах до шляхопроводу бар’єрне огородження, яке стояло до початку ремонту. Навесні всі старі елементи будуть замінені на нові", - зазначають в облдержадміністрації.

У рамках президентської програми "Велике будівництво" на споруді практично повністю замінять усі несучі конструкції. Зокрема, мостовики вже виконали ремонт балок прогонових будов та опор, влаштували монолітну плиту, гідроізоляцію, два шари асфальтобетону та встановили систему водовідведення.

Далі у планах укріпити конуси, замінити перильне огородження. Потім фахівці нанесуть розмітку та змонтують освітлення. Після відновлення шляхопровід відповідатиме сучасним стандартам та зможе витримувати навантаження, що зросли в десятки разів від моменту проєктування.

"У Службі автодоріг просять водіїв бути уважними та обережними і не забувати, що ремонтні роботи продовжуються", - попереджають в ОДА.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що у 2021 році в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" планують побудувати та оновити 245 мостів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти