"Велике будівництво": між Києвом та Васильковом почали курсувати електрички

29 грудня 2021, 14:07
121
Між Києвом і Васильковом-2 буде щодня курсувати 18 рейсів приміських електропоїздів.

"Укрзалізниця" завершила реконструкцію дільниці Васильків — Васильків-2. Проєкт був реалізований у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Починаючи з 29 грудня приміські поїзди курсуватимуть безпосередньо до центру міста Васильків. Цей маршрут — частина проєкту Kyiv City Express.

Між Києвом та Васильковом-2 щодня курсуватиме 18 рейсів приміських електропоїздів. Ранкові електропоїзди №6042 та 6046 Васильків-2 – Київ доїжджатимуть до столиці за 37 хвилин.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

відео дня

"11 кілометрів — саме стільки залізничних колій потрібно було електрифікувати та відремонтувати для того, щоб з’єднати столицю з одним із ключових міст у багатомільйонній київській агломерації. Ми розпочали втілювати цей проєкт влітку — у максимально короткі терміни налагодили усі необхідні процеси — і вже сьогодні жителі Василькова нарешті отримали комфортну альтернативу автомобільному транспорту. Ми очікуємо, що у будні пасажиропотік на маршруті досягатиме відмітки 5–7 тисяч пасажирів на добу", — розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Київщині, за словами міністра, потрібні такі проєкти як Kyiv City Express та Київська обхідна дорога, які допоможуть розвантажити столицю від найбільших у Європі заторів.

"Столичний регіон надто довго потерпав від несистемної інфраструктурної розбудови та багаторічного множення довгобудів. Президентська програма "Велике будівництво" нарешті виправляє ці помилки", — зазначив міністр.

"Останній залізничний інфраструктурний проєкт, який було реалізовано для пасажирів, — експрес до Борисполя. До цього за десятки років було збудовано рівно 0 кілометрів нової інфраструктури для пасажирів", — розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

Для запуску нового маршруту в центрі Василькова була побудована нова пасажирська платформа. Раніше електрички прибували до станції Васильків 1, яка знаходиться у селищі Калинівка у 10 кілометрах від Василькова. Нова платформа має систему звукового оповіщення пасажирів, встановлено систему відеоспостереження та інформаційні табло.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський оголосив масштабні зміни на УЗ окремим напрямком ініційованої ним програми "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти