"Велике будівництво": Рух вантовим мостом у Запоріжжі відкриється через лічені дні

19 січня 2022, 14:27
Вантовий міст через Дніпро у Запоріжжі є флагманським проєктом програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

До відкриття руху верховою частиною новозбудованого вантового мосту через Дніпро у Запоріжжі залишилися лічені дні.

Про це повідомляє Укравтодор.

Вантовий міст через Дніпро у Запоріжжі є флагманським проєктом програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", завдяки якій зведення запорізьких мостів реанімували та у режимі 24/7 підводять до завершення.

відео дня

"Цей позакласовий міст — один із ключових об'єктів 9-кілометрової магістралі безперервного руху. Вона, нагадаємо, складається з шести транспортних розв’язок. До неї входять 27 штучних споруд, в тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху", — йдеться у повідомленні Укравтодору.

Напередодні на мосту розпочалися випробування на міцність. Це обов’язковий етап, що передує відкриттю руху. Для цього на нього виїжджають 30 вантажних автомобілів, які зупиняються у контрольних точках для проведення замірів. Навантаження на міст перевіряється у статиці та динаміці.

Випробування проводять і контролюють ДП "ДерждорНДІ" та дві групи геодезистів — від підрядної організації та від австрійської компанії, яка виконує незалежний технічний нагляд.

Нагадаємо, що на кінець минулого року у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні зробили понад 14 тисяч кілометрів доріг (40% основної дорожньої мережі країни) та більше 600 мостів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти