Бойовики запропонували три варіанти - в ТКГ розповіли про перемовини по Донбасу

13 квітня 2021, 17:16оновлено 13 квітня 2021, 17:54
Делегат від України в ТКГ на перемовинах по Донбасу Сергій Гармаш в деталях повідав про те, що пропонують представники бойовиків офіційному Києву.
Гармаш
Сергій Гармаш / hvylya.net

У Тристоронній контактній групі по Донбасу представники бойовиків " ДНР" вимагають участі в переговорах Майї Пирогової, яка має в Україні заочний вирок за тероризм. Про це розповів в ефірі програми каналу Україна 24 член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш.

"Сьогодні працювали всі підгрупи, дві ще працюють на цей момент. З ранку було засідання робочої групи з політичних питань, воно проходило в неформальній формі, неофіційно йшли консультації представників ОБСЄ з представниками ОРДЛО, потім Росії, потім України. Сторони шукали можливість проведення переговорів з урахуванням того, що Україна заявила, що не буде сідати за стіл переговорів з Майєю Пироговою, засудженою за тероризм в Україні", - повідомив Гармаш.

За його словами, бойовики "ДНР" наполягають на участі Пирогової, і, як вихід, вони запропонували українській делегації три варіанти:

"Перший - це ігнорувати кримінальні справи щодо учасників переговорів. Другий - вони згодні прибрати Пирогову зі своєї так званої делегації, але в ОБМІН вони хочуть, щоб ми прибрали Дениса Казанського – після 11 місяців в ТКГ вони раптом дізналися, що у них проти нього відкрито кримінальну справу. Вони прирівняли його до Пирогової. За їх "законодавством" йому ставиться стаття, якою передбачена смертна кара і конфіскація майна. На запитання представника України, яка держава засудила Казанського, представники ОРДЛО не змогли відповісти. І третій варіант - це просто проводити засідання без експертів і радників, тобто без нас і їх так званих експертів", ‒ підсумував Гармаш.

читайте також Україна піде на діалог з РФ щодо Донбасу, але за однієї умови -Гармаш

Вимога Кравчука в рамках ТКГ по Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти