У Росії чекають від України ще одного ультиматуму щодо Донбасу

4 квітня 2021, 15:46
У російській Держдумі стверджують, що за останні роки немає жодного прогресу у виконанні Мінських угод.
Кравчук
Якщо виключити Пирогову з процесу щодо Донбасу через позицію Кравчука, Україна посилить тиск на перемовини - депутат Держдуми / УНІАН

Російський депутат, заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Віктор Водолацький звинуватив Україну у відмові від "конструктивного" діалогу щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.. Політик вважає, що якщо буде виконано вимогу Кравчука щодо виключення представниці "ДНР" Пирогової з політичної підгрупи в рамках ТКГ, Київ запропонує виключити й інших учасників перемовин.

У коментарі інформагентству РИА Новости він заявив, що Київ намагається піти від "конструктивних" перемовин щодо Донбасу. У рамках засідання ТКГ 14 квітня планують обговорювати нібито "порушення" українською стороною режиму перемир'я, саме тому, мовляв, українські представники діють таким чином.

"Це сценарій, якого українська сторона дотримується, знаходячи будь-які методи для того, щоб не приймати конкретних рішень. Тому що на засіданні (Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу), яке наразі планується на 14 квітня, представники "ДНР" (террористическая организация. - ред.) можуть і, швидше за все, задаватимуть питання, з якої причини здійснювався обстріл по території вже важким озброєнням", - стверджує Водолацький.читайте такожКравчук висунув жорстке звинувачення на адресу Путіна через Донбас

Крім того, політик стверджує, що якщо виключити Пирогову, то наступним кроком України стане вимога прибрати з процесу кого-небудь ще. При цьому прогресу у перемовинах щодо Донбасу за останні роки не спостерігається.

"Якщо взяти останні роки, то Мінські угоди не просунулися на жоден сантиметр", - підкреслив Водолацький, звинувативши Україну в небажанні вести діалог щодо ОРДЛО.

Вимога Кравчука у рамках ТКГ щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти