Завдяки "Великому будівництву" Хортиця визнана найкращим безбар’єрним туристичним об’єктом

20 грудня 2021, 15:04
Завдяки

Днями були визначені переможці головної туристичної премії країни Ukraine Tourism Awards 2021, організованої Київською Туристичною Асоціацією та громадською спілкою Visit Ukraine за підтримки Державного агентства розвитку туризму України та партнерів.

У номінації "Доступний туризм. Безбар’єрна культура" переможцем став Національний заповідник "Хортиця".

Безбар’єрне середовище на острові було створено під час відновлення його туристичних об'єктів у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Мету зробити перший в Україні безбар’єрний острів, де зручно усім відвідувачам, у тому числі батькам з колясками, людям літнього віку та людям з інвалідністю, було поставлено на самому початку перетворень.

відео дня

"Ця велика сила та невичерпна енергія мають бути доступними для всіх без винятку. Острів стане першим в Україні безбар'єрним туристичним об'єктом, де філософія безбар'єрності буде розкрита в різних сенсах — від інклюзивного ландшафтного підйому до сучасної організації музейного простору. Філософія безбар'єрності Хортиці в тому, щоб острів ділився своєю силою з усіма – постійно, легко й усюди", — розповіла раніше Перша леді України Олена Зеленська.

Прикладом втілення цієї ідеології служить повністю інклюзивний підйом на оглядовий майданчик "Пагорб Єдності" — під найменшим кутом, аби людина не втомлювалася при підйомі, оснащені місця для перепочинку, навігація продубльована шрифтом Брайля, доріжки позначені тифлоплиткою.

Масштабні перетворення на Хортиці, яка раніше роками перебувала у занепаді, стартували у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Партнером перетворень стала гірничо-металургійна група Метінвест, яка супроводжує проєкт від самого початку перетворень.

Завдяки

За останній місяць це вже третя нагорода, яку отримує Хортиця. Запроваджене на острові інтерактивне лазерне шоу "Трансформація крізь історію" отримало особливу відзнаку на міжнародному конкурсі LIT Lighting Design Awards у Лос-Анджелесі. А бренд Хортиці став бронзовим призером міжнародної премії "Epica Awards".

Завдяки
Завдяки

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський додатково до ініційованої ним програми "Велике будівництво" запустив окрему програму з відродження культурних та історичних пам'яток України "Велика реставрація".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти