Без річних тарифів ціна кубометра газу для населення була б 13 гривень - експерт

13 травня 2021, 14:53
Експерт вважає, що для споживача було б вигідно крім річного продукту отримати ще й тариф з рівномірним навантаженням на платіжку.
Цены на газ
Фото: pixabay

Якби річні тарифи з фіксованою ціною не були введені, у травні вартість газу для побутових споживачів досягла б 13 грн за кубометр.

Про це заявив голова правління Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан під час вебінару "Річна ціна газу: чи виграє споживач?"

"Ринкова кінцева ціна для побутового споживача зараз була б у районі 12-13 тис. грн (за тисячу кубометрів - УНІАН), виходячи з сьогоднішніх ринкових реалій. Така Динаміка цін говорить на користь запровадження річного тарифу. Тому що вже за травнем і червнем однозначно споживачі заплатять менше, ніж могли б заплатити, якби ціна не була зафіксована", – сказав він.

відео дня

Глава Асоціації назвав нинішню ситуацію зі зростанням цін на газ в Європі "аномальною".

"Ціна не просто тримається на високому рівні - вона продовжує зростати. У Європі з 15 лютого ціни на газ рухаються чітко вгору, без будь-якої корекції. За цей час хаби зросли на 60%. Тільки з 1 квітня ціна підросла на 30%", – зазначив він.

Артем Компан додав, що постачальники, які працюють під брендом "ТВІЙ ГАЗЗБУТ", запропонували побутовим споживачам, крім базового, альтернативний тариф – "Твій газ Рівномірний платіж".

"Для споживача було б дуже вигідно крім річного продукту отримати ще й тариф, коли йде рівномірне навантаження на платіжку. Тобто споживач знає свій профіль споживання. Є річна стабільна ціна, за якою він стабільно купує, і він рівномірно оплачує однаковими платежами свій річний обсяг", – пояснив Компан.

За його словами, тариф "Твій газ Рівномірний платіж" дозволить споживачеві вирівняти платежі за газ упродовж року – і взимку, і влітку платіж буде однаковим. Це дозволить зняти навантаження на сімейний бюджет в опалювальний період і краще планувати свої витрати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти