Bellingcat зайнялася провалом української операції із захоплення "вагнерівців" - Бутусов

23 грудня 2020, 13:44оновлено 24 грудня 2020, 00:38
За даними Юрія Бутусова, до Києва прибуде особисто керівник Bellingcat Христо Грозєв, який розслідував справу про отруєння Олексія Навального.
Бутусов
Юрій Бутусов / УНІАН

Відомий журналіст і керівник проєкту Цензор Юрій Бутусов повідомив, що авторитетна група міжнародних розслідувачів Bellingcat знімає документальний фільм про провал спецоперації української розвідки у справі про захоплення російських найманців ПВК Вагнера.

Інформацію журналіст опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Про ганебну зраду дізнається весь світ. Але ж я відразу попереджав - будуть наслідки, не вдасться замовкнути такий удар по національній безпеці", - написав журналіст.

Бутусов зазначив, що лідер Bellingcat Христо Грозєв, який розслідував справу про отруєння Олексія Навального, зараз зайнятий роботою над документальним фільмом про провал спецоперації ГУР Міноборони із захоплення 28 російських терористів - "вагнерівців".

У Києві вже відпрацювали журналісти-розслідувачі та знімальна група Bellingcat. Грозев також найближчим часом відвідає Київ.

"Можете не сумніватися, що Bellingcat забезпечить провалу спецоперації максимальний міжнародний резонанс, який побачать у всіх світових столицях. Причина такого резонансу - участь спецслужб країн НАТО, в тому числі США, в операції із захоплення російських терористів, частина яких воювала і на Донбасі, і в Сирії. Провал спецоперації глибоко підірвав довіру до українських спецслужб з боку спецслужб НАТО", - написав Бутусов і уточнив, що в операції також брали участь співробітники спецслужб США і Туреччини.

читайте також"В Україні чекає болісна смерть": "вагнерівці" назвали мету приїзду в Білорусь

Скандал з вагнерівцями в Україні - про що говорилося раніше:

  • 29 липня білоруські правоохоронці зробили заяву про затримання на території Білорусі групи бойовиків приватної військової компанії Вагнера. Їх звинуватили в спробі дестабілізації ситуації напередодні президентських виборів в країні.
  • 14 серпня Білорусь передала Росії 32 російських громадян, які раніше були затримані в Мінську та оголошені бійцями приватної військової компанії Вагнера.
  • 9 вересня колишній глава офісу президента України Андрій Богдан заявив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону про існування якихось 13 пунктів, в яких містяться обіцянки його наступника Андрія Єрмака Росія. Крім того, він сказав, що операція з упіймання найманців російської приватної військової компанії Вагнера була зірвана людиною "з найближчого оточення" президента України Володимира Зеленського.
  • Пізніше стало відомо, що Андрія Богдана викликали на допит до Державного бюро розслідувань.
  • 14 вересня в Державному бюро розслідувань заявили, що під час допиту колишній керівник офісу президента України Андрій Богдан не надав підтверджень або доказів можливих протиправних дій українських посадових осіб на користь іншої держави.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти