Автори проекту "Звуки міста" анонсували старт екскурсій у дворі офісу Кримської платформи

13 жовтня 2021, 17:04
Проект "Звуки міста", ініційований до 30-ї річниці Незалежності, має на меті перетворити на унікальні артоб'єкти звучання міст України.
Автори проекту 'Звуки міста' анонсували старт екскурсій у дворі офісу Кримської платформи

У вівторок, 12 жовтня, за ініціативи команди проєкту "Звуки міста" пройшла перша тематична екскурсія у дворі офісу Кримської платформи, де у вересні була встановлена унікальна скульптура, що уособлює звучання Криму та міста Севастополь. З листопада екскурсії проводитимуться щомісяця.

Проєкт "Звуки міста", ініційований до 30-ї річниці Незалежності, має на меті перетворити на унікальні артоб’єкти звучання міст України: Києва, Львова, Дніпра, Одеси, Маріуполя, Харкова, а також Криму. Ініціатори проєкту провели інтерв’ю з відомими українцями, які поділилися своїми спогадами щодо звучання рідних міст. Після чого ці звуки були записані та трансформовані в артоб’єкти за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації.

Автори проекту 'Звуки міста' анонсували старт екскурсій у дворі офісу Кримської платформи

Перша скульптура серії присвячена саме Криму – її встановили у дворі офісу Кримської платформи у вересні. Вона стане центральною частиною експозиції.

відео дня
Автори проекту 'Звуки міста' анонсували старт екскурсій у дворі офісу Кримської платформи

"Крим завжди був, є і буде українським. Бо насправді тих емоцій, відчуттів, ароматів, кольорів, які відчувають кримчани на своїй території, не оцінить і не зрозуміє жоден росіянин, який цю територію загарбав", – заявив Постійний Представник Президента в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

В ході екскурсії також було продемонстровано документальний фільм про створення артоб'єкта та анонсовано вихід інших 6 фільмів.

"Концепція проєкту "Звуки міста" допрацьовувалась та змінювалась з кожним новим етапом. Так з’явилися 7 скульптур і 7 фільмів, що втілили у себе звуки міст. Ці артоб’єкти є історичним і культурним символом країни і одночасно – новою мистецькою формою, яка об’єднує міста, людей, їх спогади та цінності", – підкреслила продюсерка GOODMEDIA та авторка ідеї фільму "Звуки міста" Альона Тимошенко.

Автори проекту 'Звуки міста' анонсували старт екскурсій у дворі офісу Кримської платформи

За задумом організаторів, новий формат екскурсій має відкрити можливості для киян та гостей столиці відчути звуки Криму. Участь у заході взяли кримчани, які працювали над створенням скульптури: телеведуча Маша Єфросиніна, екологиня Юлія Іванчикова, чемпіон світу з вищого пілотажу Тимур Фактуллін, а також команда проєкту.

"Особисто для мене Крим звучить дитинством. Ці звуки, спогади назавжди лишаться в моїй пам’яті й серці саме такими", – наголосила Наталія Ткаченко, засновниця Spilne Art та кураторка артнапряму.

Починаючи з листопада екскурсії у дворі Офісу Кримської Платформи (вул. М. Грушевського, 24/2) будуть відбуватися щомісяця за попередньою реєстрацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти